Ajax kent geen enkel probleem met Fortuna en wint na overtuigende wedstrijd

10 maart 2019 18:35

Ajax kent geen enkel probleem met Fortuna en wint na overtuigende wedstrijd; image source: Pro Shots

Ajax heeft na een uitstekende wedstrijd weten te winnen van Fortuna Sittard. In de Johan Cruijff ArenA was de ploeg van Erik ten Hag met 4-0 veel te sterk voor de Limburgers. De score viel gezien het spelbeeld zelfs nog erg laag uit. David Neres en Dusan Tadic scoorden beiden twee maal.

Direct vanaf de aftrap wilde Ajax het signaal afgeven dat er in Amsterdam niets te halen viel voor Fortuna. Via Nicolás Tagliafico en Hakim Ziyech kreeg het al snel goede mogelijkheden en na vijf minuten spelen was het al raak toen Dusan Tadic wist te profiteren van een grote blunder van de Limburgers. De Serviër kreeg de bal in zijn voeten gekopt en schoot de bal direct in het doel.

Ajax wist met mooie acties het publiek regelmatig te vermaken. Vooral David Neres had het meermaals op zijn heupen en het was de Braziliaan die uiteindelijk ook voor de 2-0 zou zorgen. De Braziliaan kon bij de tweede paal een voorzet van Ziyech binnen tikken en uiteindelijk bepaalde hij daarmee de ruststand.

Ook na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Ajax hoefde niet eens voluit te spelen om Fortuna flink de baas te zijn. Halverwege de tweede helft zorgde Neres bovendien dat de marge op drie kwam, nadat hij knap vanuit de draai wist te scoren.

De ploeg werd daarna wel slordiger. Het kreeg nog wel goede kansen op meer doelpunten, maar de afwerking was niet zorgvuldig genoeg. Bovendien wist Fortuna ook enkele keren gevaarlijk te worden. Uiteindelijk zou er nog wel een keer gescoord worden. Vlak voor tijd counterde Ajax naar de 4-0 en was Tadic het eindstation, waarmee ook de Serviër zijn tweede doelpunt van de middag maakte.

Aanstaande woensdag staat voor Ajax alweer de volgende wedstrijd op het programma. De veelbesproken wedstrijd tegen PEC Zwolle zal dan gespeeld worden. De aftrap is dan om 18:30 uur en bij winst zal de achterstand op PSV verkleind worden tot twee punten. Het doelsaldo van Ajax is inmiddels al beter dan die van de Eindhovenaren.