Transparent
Inloggen
Sluiten

Joël Veltman: 'Ik zal weer voor mijn plek moeten knokken'

9 maart 2019 09:23 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Joël Veltman: "Ik zal weer voor mijn plek moeten knokken"; image source: Pro Shots

Joël Veltman beseft in gesprek met het Algemeen Dagblad dat die hiërarchie binnen Ajax is veranderd in de periode dat hij herstelde van een zware knieblessure. "Matthijs de Ligt is de nieuwe aanvoerder en dat vind ik volkomen logisch. Ik zal weer voor mijn plek moeten knokken. Daar ga ik vol voor", aldus Veltman. "Maar weet je, ergens was het ook wel prima om even niet in de spotlights te staan. Als het slecht gaat, is het makkelijk om mij eruit te pikken."

Veltman legt uit: "Als Ajax slecht speelt, is het makkelijk om mij naar beneden te halen. Het raakt me niet meer, maar toch is het lekker om even niets over je heen te krijgen. Begrijp me niet verkeerd, maar als ik toch iets positiefs moet noemen van de afgelopen zware periode, is dat het."

Een maand geleden maakte hij zijn rentree in de thuiswedstrijd tegen NAC. "In het begin ben je toch een beetje bangig. Omdat je niet voor de derde keer zwaar geblesseerd wilt raken. Tijdens het trainingskamp in januari in Orlando speelde ik weer voor het eerst na mijn blessure. Een helft tegen Flamengo. Het klinkt misschien raar, maar ik was voor die wedstrijd zenuwachtiger dan voor de Europa League-finale tegen Manchester United", zo geeft hij aan. "Hoe houdt mijn knie het? Die vraag spookt toch door je hoofd. Dat gevoel is nu goed. Als je één keer een goed block zet, geeft dat vertrouwen. Daar gaat het om. Dat je de bevestiging krijgt dat je alle duels weer aan kunt."

Na dit seizoen gaat hij met Ajax om de tafel om over zijn toekomst te praten. "Al ben ik nu vooral bezig om écht weer helemaal fit te worden", zegt hij daarover. "We zitten in een cruciale periode van het seizoen waarin ik nog een belangrijke rol kan spelen. De titel is het grote doel. Dáár gaat het nu om."




Tags

veltman bangig block flamengo herstelde nac orlando positiefs spookt spotlights titel trainingskamp zenuwachtiger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Deze jongen overschat zichzelf en is naïef.
Het publiek en de pers reageert niet voor niets negatief op zijn spel.
Met hem speelt Ajax met 10 man. Erger nog hij brengt Ajax vaak in de problemen. Niet voetballend maar schoppend naar de man worden de duels aangegaan. Vaak dus gele en rode kaarten. Op zijn positie en kwa ervaring mag je toch verwachten dat hij inzicht heeft ontwikkeld en leiding moet kunnen geven. Door gebrek aan voetballende kwaliteiten komt hij daar niet eens aan toe om dat te ontwikkelen. In wezen begrijpt hij wel dat hij voetballend tekort komt tegen wie dan ook in zelfs de eredivisie vandaar dat spelen, voetballen wil ik het niet noemen, zonder enig idee.
Als persoon zal het een goede jongen zijn en wens ik hem het beste als werknemer van Ajax liever tien anderen. Het ga je goed Joël.
+2/-9

Is geen topper maar wel een nuttige kracht. Je moet er alleen geen genoegen mee nemen dat zo'n jongen eerste keus is, het niveau moet hoger liggen. Een groot deel van de negativiteit wordt ook veroorzaakt door de frustratie daarover.

Op dit moment is hij tweede keus achter Mazraoui, dat vind ik een gezonde situatie. Dan verdient hij ook zeker geen negativiteit wanneer hij erin komt. Qua instelling is het een prima kerel.
+5/-0

5 jaar geleden
Hoop niet dat hij terrug komt in ajax 1 .verkoop of vehuurd hem maar aan utrecht of willem 2 of zoiets,
+1/-9

5 jaar geleden (gewijzigd)
Het huidige Ajax is van een ander niveau dan een paar jaar geleden, het huidige kan hij niet bijbenen, zeker niet op voetbaltechnisch vlak. Goede instelling en aardige man maar een verzwakking voor het elftal, denk ik.
+2/-0

5 jaar geleden
Veltman gaat op eigen wilskracht terugkomen en iedereen een poepje laten ruiken, want in het huidige Ajax past hij perfect. Hij is de Speler die in een ondergeschikte rol kan spelen, en dat maakt Veltman en Ajax compleet.
+3/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal