Transparent
Inloggen
Sluiten

Louis van Gaal: 'De euforie die nu is losgebarsten, vind ik erg overdreven'

9 maart 2019 09:17 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Louis van Gaal: "De euforie die nu is losgebarsten, vind ik erg overdreven"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Louis van Gaal aan niet mee te gaan in de jubelstemming rondom Ajax na de wedstrijd tegen Real Madrid. "Het resultaat was fantastisch. Ajax was zeer effectief. Maar de euforie die nu in de media is losgebarsten, vind ik zeer overdreven", aldus Van Gaal.

Volgens het AD was Van Gaal totaal niet onder de indruk van een zwak en vermoeid Real Madrid en kan Ajax in de kwartfinales aanzienlijk sterkere teams tegenkomen.




Tags

gaal euforie losgebarsten madrid effectief jubelstemming kwartfinales tegenkomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden (gewijzigd)
Right. Louis moest ook wat zeggen. Toen Ajax de CL won in 1995 dacht ik lang dat we eigenlijk gewoon de beste van de slechtste waren. Alsof Ajax de CL kon winnen, niet omdat wij zo goed waren maar omdat de rest gewoon minder was. Wie troffen we nou helemaal. De weg naar de finale was er een langs de velden van Athene, Salzburg en Hajduk Split. En een toen al zwalkend en uitgeblust Bayern München. Voor de rest bestond de campagne tot aan de finale uit twee huzarenstukjes tegen AC Milan, uit en thuis winst. En in de finale waren we soms toch ook wel een beetje lucky. Voor hetzelfde geldt had die campagne helemaal niet in de boeken gestaan. En natuurlijk. Jaren later besef je wat dat jaar eigenlijk heeft betekent. En dit is net zoiets. Louis is (naar mijn mening)het juiste perspectief al een tijdje kwijt. En naar mijn mening al sinds zijn laatste jaar Bayern München.

Van Gaal heeft meerdere malen geroepen dat het onmogelijk is dat Ajax de CL nog kan winnen. Daar heeft hij natuurlijk belang bij, want dan is en blijft hij de laatste die dat met Ajax heeft geflikt. Het geeft hem status. Maar eigenlijk is dat natuurlijk gewoon ook een kwestie van rancune en jaloezie.
+4/-0

5 jaar geleden
Heeft Louis bitterballen gegeten?
+1/-0

5 jaar geleden
Lijkt een beetje op misgunnen en jaloezie.
+1/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Als Ajax zeer effectief was zoals Van Gaal stelt, was het wel 1-7 geworden. Ok misschien 3-7 als Madrid ook zeer effectief was. Kom op, al was Madrid vermoeid, dan nog moet je het wel even doen. De manier waarop Ajax van begin tot eind heeft gespeeld was indrukwekkend. Op die dag zou niemand van ons gewonnen hebben, weet ik zeker.
+2/-0

5 jaar geleden
Wat een onzin, niet alleen het resultaat was goed maar er werd ook geweldig gevoetbald. Madrid wel of niet goed, op hun eigen veld hebben ze Europees (haast) nog nooit zo'n dik pak op de broek gehad. Van Gaal tegen de draad in want hij wil laten merken dat hij een eigen mening heeft en wil niet dat het succes vergeleken wordt met "zijn" Ajax.
+1/-0

5 jaar geleden
Hij heeft gelijk dat Real momenteel tamelijk zwak is. Ze hebben niet voor niets inmiddels viermaal op rij thuis verloren.
@Potter: je gaat er wel een beetje makkelijk aan voorbij dat Ajax het seizoen erop wéér in de finale stond na een demonstratiewedstrijd in Bernabeu en uiteindelijk van een gedrogeerd Juventus verloor. Ik herinner me nog heel goed mijn verbazing over de kracht en energie van de Italianen en begreep later pas waarom. :\(
+2/-0

5 jaar geleden
Real heeft even een mindere periode, daar valt niets tegen in te brengen. En het doet ook niets af aan de geweldige prestatie van Ajax. Gezien het astronomisch grote verschil in budget is het in mijn ogen absoluut geen schande dat Ajax waarschijnlijk niet had kunnen winnen als Real in topvorm was geweest.
Hopelijk staan de beentjes weer stevig op de grond tegen Fortuna, met de volledige focus op het kampioenschap.
Dat is het enige dat echt telt!
+1/-0

5 jaar geleden
Hebben wij van Real Madrid gewonnen ?
+1/-0

5 jaar geleden
Tja en dan te bedenken dat Louis ook veel spelers van Ajax gepikt heeft
+1/-0

reactie verwijderd


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch rulli schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor