Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax kent uitstekende balans in eigen huis tegen Fortuna Sittard

8 maart 2019 13:28

Na de historische wedstrijd in Madrid wacht voor Ajax zondag weer de Eredivisie. In de Johan Cruijff ArenA zal Fortuna Sittard dan de tegenstander zijn, de huidige nummer dertien van de competitie. Na zestien seizoenen zitten de Limburgers weer in de Eredivisie, maar moeten na een uitstekende start toch vooral naar beneden kijken en zorgen dat degradatie voorkomen wordt. Sinds de winterstop verloor de ploeg vier van de zeven wedstrijden, waar de wedstrijd tegen PSV (5-0) en Heracles Almelo (6-0) zelfs met grote cijfers waren.

De wedstrijd van zondag zal de twintigste keer worden dat in competitieverband beide ploegen in Amsterdam tegenover elkaar staan. Gezien de historie kan Ajax uitstekende cijfers overleggen, omdat van de voorgaande negentien wedstrijden maar één keer werd verloren en één keer de punten verdeeld moesten worden. De andere zeventien keer bleven de punten in Amsterdam. De grootste overwinning vond in augustus 2000 plaats. Ajax wist toen met 5-0 te winnen door twee treffers van Shota Arveladze en doelpunten van Richard Knopper, Brutil Hosé en Richard Witschge. De meest doelpuntrijke wedstrijd was in 1983. Ajax won toen met 6-5 van de Limburgers.

Voor Perr Schuurs zal de komende wedstrijd bijzonder zijn, omdat hij afgelopen zomer Fortuna Sittard verliet voor Ajax. Schuurs zal normaal gesproken echter niet in actie komen, omdat hij zijn wedstrijden normaal gesproken voor Jong Ajax speelt. In de Eredivisie speelde hij dit seizoen slechts in één wedstrijd toen hij tegen AZ als invaller in de ploeg kwam. In de TOTO KNVB Beker stond hij in de basis tegen Te Werve, Go Ahead Eagles en Roda JC.




Tags

fortuna eredivisie schuurs almelo arena arveladze brutil degradatie doelpuntrijke eagles heracles historie hose jong knopper knvb madrid roda shota werve witschge

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor transferbeleid vos wijndal