Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Wij wisten dat het kon'

5 maart 2019 23:30
Foto: Pro Shots

Matthijs de Ligt: "Wij wisten dat het kon"; image source: Pro Shots

In gesprek met Veronica was Matthijs de Ligt uitzinnig van vreugde dat Ajax wist te winnen van Real Madrid. "De meeste mensen vinden het ongelofelijk, maar wij wisten dat het kon. Wij wisten dat Real Madrid ruimte weggeeft. Als je durft te voetballen, hebben zij het lastig", aldus De Ligt. "Dat zijn zij niet gewend. Dat zag je vooral in de eerste helft. We voetbalden er telkens onderuit en maakten het hun lastig. Dat hebben we vooraf besproken."

De aanvoerder van Ajax ging verder: "In de thuiswedstrijd heb je ook kunnen zien dat wij iets kunnen. We creëerden kansen, maar het enige dat ontbrak was scoren. Vandaag gingen de eerste twee kansen er meteen in. Dat is het grote verschil."

De Ligt kreeg de vraag of Ajax op het allerbest was. "Als ik zie hoe wij gestreden hebben voor elkaar, hoe we ballen weggekopt hebben uit de zestien en hoe we teruggelopen hebben als aanvallers...", zo gaf hij aan. "Op z'n best? Ik denk het wel. Anders win je ook niet van Real Madrid. Een groot compliment aan de ploeg."

Ook werd gevraagd of de bewuste schorsing van Sergio Ramos voor extra motivatie had gezorgd. "Ik weet niet of het expres is of niet, dus daar ga ik niet over oordelen. Maar in Amsterdam hebben we ook met Ramos kansen gecreëerd", zei hij daarover. "Natuurlijk is hij zo'n aanvoerder en zo'n persoonlijkheid die het team bij elkaar houdt. Nu zag je het misschien wel dat het team uit elkaar viel."




Tags

madrid ramos allerbest creeerden motivatie sergio teruggelopen veronica voetbalden weggeeft weggekopt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht