Transparent
Inloggen
Sluiten

Frenkie de Jong: 'Het kampioenschap is voor iedereen binnen Ajax het belangrijkste'

5 maart 2019 10:18 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Frenkie de Jong: "Het kampioenschap is voor iedereen binnen Ajax het belangrijkste"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Frenkie de Jong aan dat de landstitel dit seizoen binnen gehaald moet worden. "Als ik mag kiezen, win ik natuurlijk het liefst de Champions League", aldus De Jong. "Maar die prijs is misschien wel het meest onrealistisch. Dus ik denk dat voor iedereen binnen Ajax het kampioenschap wel het belangrijkste is."

De titel is volgens De Jong ook een muts nadat er dit seizoen voor 53 miljoen euro aan aankopen werd gedaan. "We hebben heel veel punten gehaald. Maar PSV pakt er tot op heden meer. Ondanks die grote concurrentie moeten we kampioen worden. Zeker!", zo geeft hij aan. "Maar als we 89 punten halen en tweede worden, zou ik het geen schande willen noemen. Ja, dan zou ik mezelf inderdaad wel voor mijn kop slaan."

Voor de middenvelder is het meteen zijn laatste kans op een prijs in Amsterdam. "Ik vertrek na dit seizoen bij Ajax en de kans is groot dat er meer spelers weggaan. De honger naar een prijs is dit jaar nog groter dan normaal, omdat het onze laatste kans is en het al een tijd geleden is dat Ajax kampioen was", zegt hij daarover. "Voor veel jongens en mij zou het ook de eerste prijs zijn en iedereen hunkert daarnaar. We hebben het vaak over het kampioenschap. We voelen dat het kan en we moeten ervoor zorgen dat het gebeurt."




Tags

jong daarnaar honger hunkert landstitel muts onrealistisch schande telegraaf titel weggaan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Ik weet het niet hoor Frenkie. Een Wonder van Madrid gevolgd door nog drie al dan niet dubbele confrontaties met de sterkste en rijkste ploegen van Europa versus één potje voetballen tegen Willem II uit Tilburg. Het is maar wat je realistisch vindt.
+2/-0

5 jaar geleden
Als ze de CL winnen neem ik mijn muts diep voor ze af. Het kampioenschap zou wel welkom zijn na 5 jaar. Zorg er dan voor Frenkie. Gewoon alles winnen vanaf nu. No excuses.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos