Transparent
Inloggen
Sluiten

Belangrijkste wedstrijd van het seizoen tegen een Real Madrid uit vorm

4 maart 2019 10:43

Voor Ajax staat dinsdagavond wellicht de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. De ploeg van Erik ten Hag neemt het in Spanje op tegen Real Madrid met als inzet een ticket voor de kwartfinale van de Champions League. Ajax zal de 1-2 nederlaag in Amsterdam goed moeten maken om bij de beste acht clubs van Europa te horen.

Waar de resultaten bij Ajax de laatste week uitstekend zijn, is dat bij de Madrilenen helemaal anders. Ajax wist sinds de thuiswedstrijd tegen Real Madrid alle wedstrijden te winnen, terwijl de Spanjaarden juist drie van de vier wedstrijden verloren. Merkwaardig genoeg waren die nederlagen allemaal in eigen huis. De enige wedstrijd die wel werd gewonnen was een uitduel tegen Levante, waarbij beide doelpunten vanaf de strafschopstip werden gemaakt. Na afloop van dat duel werd er echter veel nagepraat over de winnende treffer, omdat er van een strafschop totaal geen sprake was. Ondanks dat er in Spanje ook de beschikking is over de VAR en duidelijk te zien was dat er geen enkel contact was, bleef de strafschop wel staan. Afgelopen week verloor Real Madrid in eigen huis twee keer van Barcelona, waardoor het is uitgeschakeld voor de beker en met een achterstand van twaalf punten de titel ook uit het hoofd moet zetten.

Een statistiek uit het verleden biedt Real Madrid wel veel vertrouwen voor de wedstrijd tegen Ajax. Dat zocht het Algemeen Dagblad uit. Van de 42 keer dat Real Madrid begon met een overwinning in een uitwedstrijd, ging het 41 keer door naar de volgende ronde. Alleen in het seizoen 1994/1995, in het seizoen dat Ajax de Champions League won, lieten de Madrilenen zich verrassen in de UEFA Cup. Het Deense Odense BK wist in Madrid met 0-2 te winnen en dat was voldoende om door te gaan, omdat het duel in Denemarken in 2-3 was geëindigd. Het winnende doelpunt viel in de laatste seconden.

Ajax zal ook minstens twee doelpunten nodig hebben om door te kunnen gaan naar de kwartfinale. Zes andere clubs lukte het al dit seizoen om minstens twee keer te scoren in Estadio Santiago Bernabéu. CSKA Moskou wist dit seizoen zelfs met 0-3 te winnen in de groepsfase van de Champions League. Al was Real Madrid op dat moment al geplaatst voor de volgende ronde en kreeg om die reden een groot deel van de spelers die normaal in actie komen rust.

Dinsdag zal de zevende keer worden dat Ajax in Madrid tegenover de Koninklijke staat. Twee keer wist het te winnen. In 1972/1973 werd met 0-1 gewonnen dankzij een doelpunt van Gerrie Mühren. In het seizoen 1995/1996 werd Real Madrid met 0-2 verslagen. Jari Litmanen en Patrick Kluivert waren toen de doelpuntenmakers. Na afloop gingen de spelers van Ajax onder groot applaus van het thuispubliek van het veld. De andere vier wedstrijden die Ajax tot nu toe speelde in Madrid gingen verloren.




Tags

madrid applaus barcelona bernabeu cska denemarken estadio gerrie hag jari kluivert levante litmanen muhren nagepraat odense santiago seconden titel uefa var

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos