Transparent
Inloggen
Sluiten

Jaap Stam: 'Matthijs de Ligt is nog niet op het niveau van de Europese top'

26 februari 2019 08:13 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Jaap Stam: "Matthijs de Ligt is nog niet op het niveau van de Europese top"; image source: Pro Shots

Jaap Stam zegt in gesprek met De Telegraaf het prachtig te vinden dat een jonge verdediger als Matthijs de Ligt zich aandient met de potentie om de Europese top te halen. Zelf maakte hij De Ligt heel kort mee toen hij trainer van Jong Ajax was. "Toen vroegen ze aan me: wat vind je van die De Ligt? Dat weet ik nog heel goed, dat was met Dennis Bergkamp. Toen zei ik: nou, ik heb hem één of twee keer gezien, maar ik kan je nu al vertellen, die is in bepaalde aspecten van het vak verdediger nu al verder dan degenen die nu achterin spelen in het eerste elftal", aldus Stam.

De huidige trainer van PEC Zwolle gaat verder: "Toen was hij volgens mij 15 of 16 jaar. Het is mooi dat hij die lijn heeft doorgetrokken en zich steeds weer heeft verbeterd. En dat hij al op heel jonge leeftijd in het eerste van Ajax speelt en aanvoerder is."

Volgens Stam vervult De Ligt die rol als aanvoerder uitstekend. "Hij staat zelfverzekerd voor de camera en is goed in het kiezen van zijn woorden. Voor zijn ontwikkeling is dat natuurlijk ook fantastisch", zo geeft hij aan. "Uiteindelijk gaat het erom dat hij nog meer stappen maakt en heel constant wordt, zodat straks de stap naar het buitenland voor hem nog makkelijker wordt. Dat hij moeiteloos kan instappen en er niet een enorm verval komt, wat je bij heel veel spelers wel ziet. Die hebben kortstondig een goede periode, gaan dan naar het buitenland en die zie je nooit meer terug."

Volgens Stam is De Ligt nog niet op het niveau van de Europese top. "Op basis van de wedstrijden in de Champions League zou je kunnen zeggen van wel, maar ik vind van niet. Want je moet je uiteindelijk bewijzen in de topcompetities. Hij krijgt daarin, met alle respect voor wat er in Nederland rondloopt, veel betere tegenstanders tegenover zich", zegt hij daarover. "Dan gaat het erom of hij consequent kan laten zien dat hij heel constant is in zijn manier van voetballen. En brengt hij dat, dan kun je zeggen dat De Ligt Europese top is."




Tags

stam bergkamp consequent instappen jong moeiteloos nederland pec telegraaf topcompetities vervult vroegen zelfverzekerd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Nu zeker niet jaap nu met conflict met pec jaap niet zielig doen. Mathijs is nu al een betere voetballer voetballer als jij jaap.
+2/-4

5 jaar geleden
Onzin natuurlijk. Jaap Stam was wereldklasse, De Ligt is onderweg. Stam heeft gelijk, niks met zielig doen te maken. Stam is zelf ook Ajacied, die neemt Ajax helemaal niks kwalijk.
+3/-3

 
5 jaar geleden
Ik vind Stam geen echte Ajacied maar een speler die in zijn nadagen nog even voor de mooiste club in Nederland wou spelen en er nota bene midden in een seizoen mee stopte. Stam was inderdaad wereld klasse maar De Ligt is toch echt 5x verder dan Stam op die leeftijd.
+3/-2

 
5 jaar geleden
Op die leeftijd (19) is de Ligt idd verder dan Stam op zijn 19e. Absoluut gezien moet de Ligt nog komen op het niveau waar Stam op zijn best was. Overigens denk ik dat hij dat gaat halen, maar hij is er nog niet.
+6/-1

5 jaar geleden
Morgen kan alles weer anders zijn, daarmee bedoel ik de Ligt hoeft maar 1 keer de bal verkeerd te raken en hij is weer terug bij af. Hij wordt een betrouwbare verdediger alleen niet lang meer van Ajax. Maar morgen kan alles weer anders zijn.
+1/-1

 
5 jaar geleden
En als hij volgend week Benzema inpakt en een kopgoal maakt, is alles weer anders?
+1/-1

5 jaar geleden
Jaap, hij is wel Europese top. Mbappe, Griezman en Ronaldo zitten nog ergens in zijn achterzak.
+2/-1

5 jaar geleden
Ik zie top verdedigers ook nog wel eens door de mand vallen. Ik bedoel verdedigend kan onze Matthijs zich zeker meten met Virgil van Dijk, ik heb begrepen dat onze Virgil wereldtop is, net zoals Ramos die ook wel eens een steekje laat vallen..
+1/-0

5 jaar geleden
Je kan dit alleen maar testen als hij naar een goed buitenlands team gaat.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal