Transparent
Inloggen
Sluiten

Frenkie de Jong: 'Bekendmaking transfer naar Barcelona had invloed op mijn spel'

25 februari 2019 09:17 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Frenkie de Jong: "Bekendmaking transfer naar Barcelona had invloed op mijn spel"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad erkent Frenkie de Jong na de winst tegen ADO Den Haag dat hij sinds de winterstop minder speelde dan in de eerste seizoenshelft. "Na de winterstop maakte ik minder dribbels en speelde ik minder onbevangen. Terwijl dat juist mijn kracht is. Dat moet ik nooit verliezen", aldus De Jong.

Volgens de middenvelder had de bekendmaking van zijn transfer naar Barcelona daar ook mee te maken. "Vanaf dat moment wist ik: iedereen let op mij en elk foutje wordt eruit gehaald. Dat heeft toch wel invloed gehad op mijn spel", zo gaf hij aan. "Onbewust dan. Want het was niet zo dat ik er in het veld continu aan dacht."

Sinds de thuiswedstrijd tegen Real Madrid loopt het wel beter met De Jong. "Tegen NAC had ik die dribbels ook wel weer, maar toen was het kennelijk niet zo opgevallen", zei hij daarover. "Real Madrid is ook niet echt een tegenstander om even iedereen voorbij te lopen. Vandaag was het wel oké, al kan en moet het nog een stuk beter."




Tags

jong barcelona dribbels madrid ado nac onbevangen onbewust

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
"Real Madrid is ook niet echt een tegenstander om zomaar even voorbij te lopen" nee dat klopt. Maar op dit moment is geen enkele tegenstander dat. Gisteren vertraagde de Jong de nodige opbouw. 2e helft ging beter. Ik houd mijn hart vast voor woensdag. Dat nonchalante moet er echt uit. Bij Feyenoord lopen van die kuitenbijters die er bovenop zitten. Wedstrijd tegen ADO was vrij geflatteerd. Achterhoede oogde wel stabiel.
+2/-0

5 jaar geleden
Gisteren de eerste helft speelde hij heel slecht vertraagde hij het spel. Tweede helft was hij veel sneller dan wordt alles ook gevaarlijker de aanvallen. Zal bij barcelona nog sneller worden . Anders komt hij op de bank.
+2/-0

5 jaar geleden
Frenkie, als je nou uitgerekend tegen Feyenoord scoort en samen met je teamgenoten de Kuip stil weet te krijgen dan hebben we het nergens meer over! :-)
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal