Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV-directeur Toon Gerbrands: 'De competitie wordt op allerlei manier beïnvloed'

20 februari 2019 22:51 - Eindhovens Dagblad

In een reactie tegenover het Eindhovens Dagblad laat algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV woedend te zijn op de beslissing van de KNVB om Ajax - PEC Zwolle te verplaatsen naar 13 maart. "Deze verplaatsing is tegen alle gemaakte afspraken met de betrokkenen voor dit en zelfs voor volgend seizoen. Daarover is kort geleden nog met Ajax, Feyenoord, PSV, de KNVB en Fox Sports gesproken", aldus Gerbrands. "Hangende de competitie worden ineens spelregels veranderd. We hebben samen afgesproken dat wedstrijden van Europees spelende teams soms een dag of een paar uur naar voren of achteren kunnen worden verschoven. Prima. Daarmee kunnen de clubs die in internationaal verband actief zijn zich beter voorbereiden."

Gerbrands gaat verder: "Het scenario dat vandaag naar buiten komt is nog nooit besproken en de KNVB beslist nu op eigen houtje dat ineens een wedstrijd uit een speelronde wordt geplukt, waardoor gaten in de stand gaan ontstaan. Daarmee wordt de competitie op allerlei manier beïnvloed."

PSV is bovendien ook niet te spreken over de communicatie en motivatie van de voetbalbond. Directeur Eric Gudde was niet op de hoogte van de verplaatsing toen hij daar naar gevraagd werd. "We zijn als kleine kinderen behandeld toen we om opheldering vroegen", geeft Gerbrands aan. "Dit is beslist door Jan Bluyssen, de manager competitiezaken. Overleg bleek niet meer mogelijk. Er was aangegeven dat er woensdag geen bericht meer naar buiten zou komen, maar dat is ineens toch gebeurd."

Ook bij PEC Zwolle is woedend gereageerd. De Zwollenaren overwegen een arbitragezaak aan te spannen. PSV kijkt nog of het stappen gaat ondernemen. "Zowel voor de ploegen aan de onderkant van de competitie als aan de bovenkant is dit een kwalijke zaak", zegt de algemeen directeur daarover. "We hebben niet voor niks regels met elkaar afgesproken en nu ineens worden die met voeten getreden en ook nog zonder enige vorm van overleg. Die regels spreken we samen met de clubs, Fox Sports en de KNVB af. Dit is ongelooflijk."

Meer op Eindhovens Dagblad




Tags

gerbrands knvb beinvloed fox pec arbitragezaak bluyssen bovenkant feyenoord gemaakte geplukt gudde hangende houtje kinderen kwalijke motivatie onderkant ondernemen opheldering spannen spelregels verschoven voorbereiden vroegen zwollenaren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
"Dat is niet eerlijk want zij zijn groot en ik ben klein!"
+6/-0

 
5 jaar geleden
Wat zielig toch. PSV zou het zelfde hebben gedaan.
+1/-0

5 jaar geleden
Moet je geen boek gaan schrijven en promoten Toon? Piep je ook zo als je club straks wellicht hierdoor ,rechtstreeks geplaatst is voor de CL ? Ja Toon, voornamelijk door Ajax die de punten binnen harkt voor je....
+3/-0

5 jaar geleden
Wat is nou het probleem Gerbrands? Eerst nadenken en dan iets roepen. Of doe eigenlijk zelfs dat maar niet.
+3/-0

5 jaar geleden
Wat zou het toch een verademing zijn als die nep club wordt opgedoekt..
+3/-0

5 jaar geleden
Psv begint hem al te knijpen. Kunnen zich volledig concentreren op de competitie. Maar zijn blijkbaar zo onzeker dat ze alles aangrijpen om kampioen te worden. Het is en blijft een provinciaal clubje.
+3/-0

5 jaar geleden
Ja Toon, het is heel oneerlijk. Al jarenlang kan Ajax maar 32 wedstrijden worden gesteund door haar supporters. Dat is ook competitievervalsing.
+2/-0

5 jaar geleden
Haha wat een clubje joh. Zoals altijd is iedereen met Ajax bezig. Dit had de KNVB veel eerder moeten doen voor clubs welke Europees spelen. PSV en niet eerlijk? Wat dacht je van die" gemeente deal"
+1/-0

5 jaar geleden
Hou nou eens op PSV
9 van de 0 keer fluit men tegen Ajax.
De meeste commentaar komt op Ajax.
Als je een groten mond heb kun je beter Mark van Bommel eens terecht wijzen met zijn commentaar van de leiding duwen naar de 4e man
+1/-0

5 jaar geleden
Opkopen die handel, Pisvee word Ajax 2, is het trouwens bijna al met al die oud Ajax spelers en Feyenooit Ajax 3 want die selectie is geen volwaardige. Het lijkt mij een uitstekend plan.
+1/-0

5 jaar geleden
Toon moet een toontje lager gaan zingen en zich voorbereiden op de voor hun zo belangrijke carnaval. Wij Ajacieden klagen toch ook niet dat zijn cluppie bijna iedere thuiswedstrijd op een zaterdagavond speelt waarop AJAX daar iedere keer zondagsmiddags op moet reageren om bij te blijven en zo nodig er over heen te gaan. Nee Toon wij doen het ook voor jullie hoor, halen wij de volgende ronde dan is dit alleen maar goed voor het Nederlandse voetbal volgend seizoen. Klagert !!!
+3/-0

5 jaar geleden
Hey Toon. Hou je bezig met je eigen club, drollenvanger.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal