Transparent
Inloggen
Sluiten

Zondag een weerzien met huurling Benjamin van Leer

15 februari 2019 11:35

Na de wedstrijd tegen Real Madrid wacht voor Ajax zondag een wedstrijd tegen de hekkensluiter. NAC Breda komt op bezoek in de Johan Cruijff ArenA en voor Ajax is het de uitgelezen kans om de vorm die er woensdag wel was door te zetten in de competitie. Het is al het hele seizoen onrustig in Breda. De technisch directeur werd ontslagen, waarop de algemeen directeur van de club besloot om ook op te stappen. Eerder deze week wist Johan Derksen bovendien te melden dat indien NAC verliest in Amsterdam trainer Mitchell van der Gaag zijn ontslag zal krijgen.

De wedstrijd van zondag zal de 51e keer worden dat beide ploegen elkaar voor de Eredivisie in Amsterdam tegen komen. Ajax wist 39 voorgaande wedstrijden te winnen, 8 duels eindigde in een gelijk spel en bij 4 wedstrijden ging de winst naar NAC. De laatste keer dat de Bredanaars echter wisten te winnen was in december 2007. Vorig seizoen wist Ajax het duel met 3-1 te winnen. Al snel opende NAC de score, maar nog voor rust had Ajax via Donny van de Beek en David Neres de voorsprong te pakken. De ploeg had het lang lastig met de Bredanaars, maar diep in blessuretijd zorgde Hakim Ziyech voor de beslissing.

De grootste overwinning tegen NAC in de clubhistorie werd op 25 augustus 1968 behaald. Ajax was toen met liefst 8-1 te sterk. Johan Cruijff maakte toen drie doelpunten, terwijl Piet Kiezer en Sjaak Swart ieder twee goals wisten te maken. Henk Groot benutte bovendien een strafschop.

De wedstrijd van zondag zal voor Benjamin van Leer extra speciaal zijn. De doelman staat onder contract bij Ajax, maar speelt dit seizoen op huurbasis voor NAC. Daarnaast speelde Fabian Sporkslede in de jeugdopleiding van Ajax en speelde hij uiteindelijk vier wedstrijden in het eerste elftal.




Tags

nac benjamin bredanaars weerzien arena beek derksen eredivisie hekkensluiter kiezer madrid neres sporkslede ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos