Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Hoe goed je ook speelt, sta je wel met lege handen en dat is zuur'

13 februari 2019 23:21

In gesprek met Veronica was Matthijs de Ligt erg teleurgesteld dat Ajax ondanks een uitstekende wedstrijd verloor van Real Madrid. "We hebben ons heel goed geweerd. We hebben de eerste helft de grootste kansen gecreëerd. Het verschil is dat je ze niet maakt of hij wordt afgekeurd", aldus De Ligt. "Hoe goed je ook speelt, daar moet ik ook trots zijn op de ploeg, sta je wel met lege handen en dat is gewoon heel zuur."

De aanvoerder had aanvankelijk geen idee waarom bij het doelpunt van Nicolás Tagliafico de scheidsrechter de beelden ging bekijken. "Ik dacht dat het misschien voor mij ging fluiten voor die kopbal, maar daar was niks aan de hand. Ik weet eigenlijk niet waarom hij hem afkeurde", zo gaf hij aan. De Ligt werd verteld dat het kwam door hinderlijk buitenspel van Dusan Tadic. "Als je een keeper van twee meter op doel hebt en je het dan Tadic daarvoor. Als je het dan niet meer kan zien... Ik kan er niets over zeggen."

Ondanks de achterstand liet de ploeg de koppen niet hangen. "We waren goed bezig. Ook na de 0-1 hebben we de koppen bij elkaar gehouden en zijn we doorgegaan op dezelfde voet. Dat is voetballen en hun laten lopen. Dan zie je dat ze het lastig hebben tegen ons", zei hij daarover. "Van daaruit valt ook die 1-1. Neres wordt aangespeeld, voorzet op Ziyech en 1-1. Zo moet je tegen ze scoren. Niet met lange ballen of voorzetten. Dat hebben we vooraf zo besproken dat pakte ook goed uit."

In tegenstelling tot afgelopen weken wist Ajax weer indruk te maken. "Ik heb in ieder geval weer het Ajax gezien van voor de winterstop. Dat was ver weg zaterdag", aldus De Ligt. "Het is misschien pijnlijker dat het verschil zo groot is. Dat moeten we onszelf aanrekenen. Vandaag hebben we het Real Madrid heel lastig gemaakt en zaterdag zijn we afgebluft door Heracles. Dat verschil moet er uit."




Tags

zuur madrid tadic aangespeeld afgebluft doorgegaan geweerd heracles hinderlijk neres tagliafico veronica ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos