Transparent
Inloggen
Sluiten

Leo Beenhakker: 'Ik zie elf spelers als ik naar Ajax kijk, niet één team'

12 februari 2019 07:41 - Algemeen Dagblad

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Leo Beenhakker aan dat hij de laatste tijd zijn bedenkingen heeft als hij naar Ajax kijkt. "Ik zie elf spelers op het veld staan. Snap je wat ik daarmee bedoel? Elf spelers, niet één team. Geen cohesie, geen klik", aldus Beenhakker. "Ik zeg altijd: trainer zijn, en vooral van een topclub, is grofweg op te delen in twee factoren. Vijftig procent het voetbaltactische en -technische. Maar vooral ook vijftig procent randzaken. Het 'managen van de kleedkamer', zoals ze dat in Spanje zo mooi noemen."

De voormalig trainer van Ajax noemt het wel een voordeel dat de ploeg nu Real Madrid als tegenstander krijgt. "Er komt nu zoveel uitdaging van buitenaf. Zoveel inspiratie van 'de andere kant' uit Madrid. Dat kan ook een moment zijn dat de rijen weer gesloten worden", zo geeft hij aan. "Dat is ook het ongrijpbare en mooie van topsport. Het kan op elk moment weer omslaan. Daarom komen de mensen ook altijd massaal weer naar het stadion toe."

Een optie zou zijn om drastisch in te grijpen in de opstelling. "In algemene zin kan dat natuurlijk wel helpen om de verhoudingen eens even op scherp te zetten. En om een negatieve spiraal te doorbreken", zegt hij daarover. "Kijk maar naar Real. Daar zegt die trainer Santiago Solari gewoon tegen Bale, Marcelo en Isco: komen jullie maar eens even naast mij op het bankie zitten. Moet je wel de ballen voor hebben. Want je weet dat het gelazer kan opleveren als het niet goed uitpakt."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Ach ach, alle oud trainers, spelers en journalisten worden van stal gehaald. 2 maanden geleden: Ajax het Bayern van NL, Ajax komende 10 jaar kampioen " potentiële halve finalist CL" en nu Is het geen team en kan niemand er meer wat van. Mocht Ajax per ongeluk van Real winnen dan is all es donderdag weer fantastisch.
7 maanden geleden
Ach meneer Beenhakker, natuurlijk gaat ik u gelijk geven het kwaad is inmiddels al geschied. Nu even iets anders waarom willen jullie altijd zo makkelijk scoren door te zeggen "tegen real Madrid" kan het zomaar weer anders zijn. Natuurlijk gaat het anders maar u schrijven zal daar echt geen invloed op hebben.
7 maanden geleden
Je kunt moeilijk zeggen dat Ajax als een team speelt.
Als Ajax als team had gespeeld winnen ze van ploegen als van Heerenveen en Heracles, en verliezen ze niet zo dik van Feijenoord.

Laatste nieuws