Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Wat Ajax tegen Heracles liet zien, was onthutsend'

11 februari 2019 09:28 - Algemeen Dagblad

In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad heeft Willem van Hanegem geen goed woord over voor Ajax. "Wat Ajax tegen Heracles liet zien, was onthutsend. Het zal wel weer allemaal gaan over het feit dat Hakim Ziyech chagrijnig kijkt, want die jongen is altijd de kop van Jut. Ik denk eerder dat Ajax een beetje vastgeroest zit in bepaalde patronen", aldus Van Hanegem. "Heracles deed wat ik bij veel tegenstanders van Ajax voor de winterstop miste. Ze draaiden een paar dagen voor een duel in de Champions League de duimschroeven aan, ook nog eens op dat vreselijke kunstgras daar in Almelo. En Ajax wil maar achterin een man vrij spelen. Als dat niet lukt, blijven ze het hardnekkig proberen."

Vooral in de verdediging ging een hoop mis. "Deense rechtsback Rasmus Kristensen, die hoort niet bij Ajax te spelen. Daley Blind is voor miljoenen gehaald, maar hij is geen speler die een elftal bij de hand neemt. Bovendien kan hij gewoon niet verdedigen. Telkens als ik dat schrijf, denken mensen dat ik een hekel aan hem heb", zo geeft hij aan. "En dan heb je de in mijn ogen ten onrechte bewierookte Nicolás Tagliafico. Een aardige linksback, die het vooral van rauzen en knotsen moet hebben. Hij pakt gele kaart na gele kaart en het is dat hij bij Ajax speelt, anders was hij er af en toe uit gestuurd. Niets bijzonders."

Het probleem ligt volgens De Kromme mentaal bij Ajax. "Dat belooft wat woensdag tegen Real Madrid, want die ploeg staat er na een slechte periode wél weer. Met Karim Benzema en toptalent Vinícius Júnior in bloedvorm en Sergio Ramos als de grote baas", zegt hij daarover. "Als Ajax tegen Real een pak slaag krijgt, en dat valt niet uit te sluiten, dan zie ik ze in de eredivisie niet meer opstaan. Ze moeten echt iets neerzetten woensdag. Lukt dat niet, dan is PSV vertrokken."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden (gewijzigd)
Ja, daar heeft hij wel wat puntjes,. Zeker wat betreft Blind, hoewel je wel een Tagliafico nodig hebt.
6 maanden geleden
Willem is een chagrijn. Wat een onzin over Tagliafico.
6 maanden geleden
Willem heeft dikwijls gelijk. Ajax wint niet van real is normaal. Dan misschien met 7-0 van nac. Maar van feyenoord veliezen weer voor beker. Dan alleen competitie nog psv verliest ook nog wel spelen niet goed maar de hebben ballen wat ik bij ajax mis. En als valetein driessen schrijft bij ajax zijn het na de winterstop allemaal b v tjes heeft ook gelijk. Maar met die drop lul van ter hag die niet eerlijk is en niet durft op te treden win je dit jaar helemaal niets. Dus SNEL OPROTTEN. Hadden we peter bosh maar maar daar heeft de directie enzv geen zin in terug te halen daar voelen zij zich te groot voor ook drop lullen.
6 maanden geleden
Ben het niet eens over Tagliafico maar voor de rest is er geen speld tussen te krijgen.
6 maanden geleden
Willem heeft gedeeltelijk gelijk maar met Ten Hag redden we het niet. Dolberg al een tijd niet in vorm maar speelt wel vaak, het koste 3 punten tegen Feyenoord. Neres mocht niet weg speelt beter als menig Ajaxcied maar zit op de bank. Erik krijgt de neuzen niet meer dezelfde kant op,
6 maanden geleden
Ja, helemaal waar, behalve Tagliafico. Hij heeft juist wel de goede mentaliteit maar speelde ook zwak. Onthutsend Ajax, ook in Amsterdam. Als fervente Heracles/Ajax supporter (beide Griekse godenclubs) heb ik beide partijen bijgewoond. Misschien lichtpunt voor Ajax: Heracles heeft een beroerde periode achter de rug en weet zich nu tegen een veel betere tegenstander op te richten. Woensdag Real …..

Laatste nieuws