Transparent
Inloggen
Sluiten

Santiago Solari: 'Real Madrid is tegen Ajax altijd favoriet vanwege onze historie'

11 februari 2019 09:09 - Algemeen Dagblad

Binnen Real Madrid wordt nauwelijks gevreesd voor Ajax. Dat geeft Edwin Winkels van het Algemeen Dagblad aan. Zo is volgens trainer Santiago Solari zijn ploeg duidelijk de favoriet. "Dat wij de grote favoriet zijn tegen Ajax heeft niets met onze betere vorm van nu te maken. Wij zijn tegen Ajax altijd favoriet, vanwege het gewicht van de geschiedenis, vanwege onze historie in Europa, niet omdat we nu onze beste fase van het seizoen meemaken", aldus Solari.

Volgens Alfredo Relaño, hoofdredacteur van de sportkrant AS, is het Bosman-arrest in de jaren '90 funest geweest voor clubs als Ajax. "Tot die tijd mocht je maar drie buitenlandse spelers hebben, dat hield het voetbal in evenwicht. Toen Ajax in de jaren 70 zo groot was, stelde Real niets voor, omdat er in Spanje destijds nog helemaal geen buitenlanders mochten worden aangetrokken", zo geeft hij aan.

De eerste herinnering van de 68-jarige Relaño aan Ajax is Johan Cruijff. "Ik was vijftien, had nog nooit van hem gehoord, want hier in Spanje kwam niet zoveel nieuws van buiten. Het was 1966, en het Spaanse elftal, dat twee jaar eerder Europees kampioen was geworden, speelde in de voorbereiding op het WK in Engeland een oefenwedstrijd in La Coruña. Tegen Ajax", zegt hij daarover. "Ja, tegen een clubteam. Ik kende Ajax alleen van de reclame, een witte ridder die het wasmiddel aanprees op TV. 'Ajax, de machtigste'. Dat was het Nederlands voetbal voor ons, een wasmiddel, we deden er lacherig over. En dat geldt nu ook weer, eigenlijk."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Beetje jammer dat het net als een trein loopt bij Real en wij een soort crisis hebben.
6 maanden geleden
Real grote favoriet zullen het rustig aandoen het stadion moet thuis ook volkomen geluk voo ajax.
6 maanden geleden
Wat hoop ik dat we het ergens vandaan kunnen persen om Real een nederlaag toe te dienen. Echt zo jammer dat je al bij voorbaat kansloos lijkt, naja ik ga wel kijken natuurlijk maar wat heeft het voor nut op deze manier.
6 maanden geleden
Kom maar, we vreten ze rauw! Ajax heeft het de afgelopen weken bewust rustig gedaan, zelfs de 6-2 nederlaag in Rotterdam was om zand in de ogen te strooien van Real. *keeps dreaming*
6 maanden geleden
Dit lijkt me een mooi artikel voor in de kleedkamer woensdag. Wat een blaaskaak. Die Solari vergeet voor het gemak dat Ajax heer en meester was toen het voetbal nog niet geregeerd werd door geld. Er is geen kunst aan om in Europa succesvol te zijn als je boven je stand leeft. Real Madrid en de andere groot geld clubs hebben hun eigen zeepbel gecreëerd door ongezond veel geld uit te geven zonder dat ze het hadden. Nu leven ze op een soort hypotheek waarbij de banken doodsbang zijn dat de club omvalt en die hele schuld in rook op gaat. De enige groot geld club die op een gezonde wijze beleid voert is Bayern Munchen. De rest moet zich eigenlijk kapot schamen.

Laatste nieuws