Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Het was de eerste helft heel matig'

9 februari 2019 21:00

Erik ten Hag was in gesprek met Fox Sports teleurgesteld over de wedstrijd van zijn ploeg. "Het is onbegrijpelijk hoe we uit de startblokken kwamen. Heracles was heel scherp. We lieten ons de kaas van het brood eten. Ze spelen ons eigenlijk in de kaart door zo hoog druk te zetten. Normaal hebben we daar het vermogen voor om onderuit te spelen met Donny van de Beek constant als vrije man. Maar we hebben hem niet bereikt. Als ze dan zoveel druk zetten, speel dan sneller lang. Dan is de bal ook weer vrij. Maar dat is ons veel te weinig gelukt in de eerste helft. Sterker nog: we hebben Heracles in de aanval gezet."

Voor rust zag de trainer geen aanknopingspunten wat wel goed ging bij zijn ploeg. "Het was heel matig", zo gaf hij aan. "De eerste keer dat we gingen voetballen de eerste helft leverde meteen een kans op. Ze zetten zo hoog druk en nemen zoveel risico. Nogmaals, normaal is dat onze kwaliteit om daar onderuit te spelen. Dat hebben we vandaag in de eerste helft totaal niet gedaan. Dan breng je hun in de aanval en breng je ze zelfs tot scoren."

Na de rust zag Ten Hag een beter Ajax op het veld staan. "In de tweede helft hebben we de rug gerecht en ook kansen afgedwongen. We hebben niets meer toegelaten. Alleen hebben we het niet kunnen keren", zei hij daarover. "Als je top wil zijn, moet je er op voorbereid zijn dat dit kan gebeuren. Dat de tegenstander heel hoog druk gaat geven. Dat hebben we nog niet heel vaak mee gemaakt. Ze nemen zoveel risico. Dan mag ik van de ploeg verwachten dat ze daar goed mee om gaan. Vlak voor de wedstrijd hebben we nog aangestipt dat dit de mogelijkheid was en dan overkomt het ons toch. Met onze technische vaardigheden dat we ons zo laten vangen."

Ten Hag werd gevraagd waarom hij Mazraoui en Labyad bracht. "Ze hebben veel loopvermogen op het middenveld. Je probeert dan Kristensen hoger te zetten en Ziyech naar binnen te zetten. Omdat Schöne er dan afgaat, mis je de spelhervattingen. Daarom hebben we Labyad gebracht. Hij heeft natuurlijk ook scorend vermogen. Dat heeft hij maandag nog laten zien in de wedstrijd en hij was nu ook een keer dicht bij. Vandaag daar die wissels", aldus Ten Hag. "Uiteindelijk hebben we alles op een kaart gezet. Frenkie hebben we noodgedwongen moeten wisselen. Zijn lies ging toch meer opspelen aan het einde van de wedstrijd. Toen hebben we nog Dolberg gebracht om samen met Huntelaar voorin te brengen. Natuurlijk hebben we overwogen om Neres te brengen. Als je achterstaat is het altijd een overweging om Neres te brengen. Maar we hebben op de bank veel spelers die iets extra's kunnen brengen. We hadden nu mensen achter de spits nodig en daarom hebben we Labyad gebracht."




Tags

hag labyad heracles neres aangestipt achterstaat afgaat afgedwongen beek brood dolberg fox gerecht huntelaar kaas kristensen lies mazraoui noodgedwongen opspelen overweging schone scorend toegelaten vaardigheden ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos