Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Als we op deze manier doorgaan, hoeven we niet over de titel te praten'

9 februari 2019 20:44

In gesprek met Fox Sports had Matthijs de Ligt geen verklaring waarom het tegen Heracles mis kon gaan. "Als ik dat antwoord wist, konden we er iets aan doen", aldus De Ligt. "In de rust hebben we al gezegd 'waar zijn we met ons hoofd?'. Het is heel moeilijk aan te geven waar het aan ligt. De scherpte, de frisheid, alles er op en eraan. We worden afgetroefd in de duels. We geven ballen zomaar weg. We zijn slordig. Dat is een beetje de samenvatting van vandaag."

De aanvoerder was het eens met de opmerking dat het grootste probleem was dat Ajax werd afgetroefd door Heracles. "Het is een heel groot probleem. Voetballend ben je natuurlijk beter dan Heracles. Maar één ding is zeker. Je mag niet worden afgetroefd op bereidheid, op inzet in de duels. In de eerste helft hebben we denk ik elk duel verloren", zo gaf hij aan.

De woede bij De Ligt was nu ook groter dan na de wedstrijd tegen Feyenoord. "Het verschil is nu vijf punten met een wedstrijd meer gespeeld. Natuurlijk ben je nu nog bozer, want het gat wordt alleen nog maar groter. We hebben het alleen aan onszelf te danken en dat is natuurlijk heel slecht van ons", zei hij daarover. "Het is natuurlijk nog niet gelopen, maar we hebben ons in een positie gebracht waarin het heel moeilijk gaat worden. We weten dat PSV een heel sterk team heeft en we wisten dat we zelf onze wedstrijden moeten winnen en dan hopen op puntverlies van PSV. Als we op deze manier doorgaan, hoeven we helemaal niet over de titel te praten."




Tags

heracles titel bereidheid bozer danken feyenoord fox frisheid samenvatting scherpte woede

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal