Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Dit is denk ik het juiste antwoord'

2 februari 2019 21:57

In gesprek met Fox Sports kreeg Matthijs de Ligt na de wedstrijd de vraag of Ajax nu iets weg had gespoeld. "Ik denk dat we de kater van vorige week nooit kunnen wegspoelen, maar dit is denk ik wel het juiste antwoord", aldus De Ligt.

Ajax speelde voor rust nog een vrij zwakke wedstrijd. "Je weet van te voren al dat VVV hier gewoon komt om te verdedigen. Dan is het lastig als je de eerste helft tegen zo'n muur voetbalt. Dan is het zaak om de bal gewoon rond te laten gaan", zo gaf hij aan. "In het begin waren we te veel op zoek naar de beslissende pass, waardoor je steeds in de omschakeling kwam. Dan oogt het gevaarlijk dan dat het daadwerkelijk is."

Afgelopen week is er veel gepraat binnen de selectie. "Dat doen we sowieso wel denk ik", zei de aanvoerder daarover. "Voor de winterstop verloren we van PSV en toen was het ook chaos. Iedereen was ontevreden, het was slecht, de trainer moest er uit, blablabla. Daarna hebben we een goede serie neer gezet. Het is belangrijk dat we nu die goede serie weer naar gaan zetten om zo richting het einde van het seizoen te gaan."

In de slotfase kreeg de ploeg nieuw elan door de invalbeurten van David Neres en Klaas Jan Huntelaar. "Neres heeft denk ik een heel goede invalbeurt achter de rug. Hij heeft natuurlijk een heel moeilijke periode gehad met alle geruchten en geen basisplek. Dat is moeilijk voor hem. Gelukkig kon hij vandaag weer iets van zijn klasse laten zien", aldus De Ligt. "Dat zag je vandaag ook. Hij kan een wedstrijd open breken. En Klaas idem dito. Hoe hij na de 5-0 nog op zoek gaat naar de zesde is gewoon grote klasse. Dat hebben we heel hard nodig."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws