Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Na PSV wonnen we elf competitieduels achtereen'

2 februari 2019 08:40 - De Telegraaf

In gesprek met De Telegraaf geeft Matthijs de Ligt aan dat hij vertrouwen heeft dat Ajax de juiste flow weer weet te pakken. De ploeg kreeg dat ook voor elkaar na de harde nederlaag tegen PSV in september. "Toen heerste volgens iedereen ook chaos bij Ajax", aldus De Ligt. "Toen hebben we de koppen eveneens bij elkaar gestoken en daarna elf competitieduels achtereen gewonnen. Aan ons om eenzelfde reeks neer te zetten, te beginnen tegen VVV-Venlo."

De verdediger gaat verder: "Met verliespunten tegen Heerenveen en Feyenoord hebben we een slechte week achter de rug, maar het seizoen is net over de helft en dus is er nog van alles mogelijk. Dat besef leeft bij ons. Vorig seizoen viel er na de nederlaag bij PSV en het kampioenschap van ze niets meer goed te maken."

De knop werd bij Ajax vanaf de training van woensdag weer omgezet. "Wat ik verwacht? Dat we terug gaan naar de dingen die we deden voor de winterstop, een tikkeltje scherper zijn in het druk naar voren zetten en aansluiten", zo geeft hij aan. "Het ritme is even doorbroken door de winterstop en dat moet terug. Zo snel mogelijk."




Tags

competitieduels chaos doorbroken eenzelfde feyenoord heerenveen knop scherper telegraaf tikkeltje verliespunten vvv

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Ik geloof daar alleen in als ze er vanavond minimaal 6 in trappen.
+1/-0

5 jaar geleden
De winterstop krijgt de schuld.
Er is nog van alles mogelijk.
Dat wordt al vier jaar geroepen en dat kun je blijven roepen.
Minder babbelen en die omzetten in daden.
Ajax met veruit de grootste begroting, de duurste selectie en meeste mogelijkheden levert in de Nederlandse competitie al jaren lang niet te prestaties die verwacht mogen worden. De jeugdige mentaliteit en de oudere eigenweisheid, Blind, Ziyech, zijn daar debet aan.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Inderdaad Fen , dit is niet het eerste jaar. Vorig jaar idem het zelfde . Met de winterstop PSV ingehaald en na de winterstop geven ze het net zo makkelijk in een paar wedstrijden weer weg. Het lijkt wel of iedereen nog in de vakantiemodus zit. Zowel spelers als trainers. Zelfvertrouwen is goed, maar bij Ajax lijdt het vaak tot zelfgenoegzaamheid en misplaatste arogantie dat samen met gemakzucht.
+1/-1

5 jaar geleden
Matthijs, het is heel simpel: Al pak je vanavond per ongeluk een rode kaart, dat boeit me totaal niet, ik wil weer de ABSOLUTE WIL zien om te winnen. Hoeveel doelpunten er gemaakt worden boeit me ook even niet maar ik wil STRIJD zien. Dus de beuk erin, 9 van de 10 duels winnen en na negentig minuten plus blessuretijd een tenue vol modder, gras en misschien zelfs bloedvlekken!
+5/-0

reactie verwijderd


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal