Transparent
Inloggen
Sluiten

Edo Ophof: 'Ajax is als ploeg volledig door het ijs gezakt'

28 januari 2019 09:02

Volgens De Telegraaf-rapporteur Edo Ophof zakte Ajax in De Kuip volledig door het ijs. De voormalig speler van Ajax heeft daarvoor wel verschillende mogelijke oorzaken. "Nicolas Tagliafico is nog geblesseerd en wellicht heeft Ajax Maximilian Wöber toch iets te snel laten gaan. Lisandro Magallan moet nog wennen, waardoor je ziet dat de automatismen ontbreken", aldus Ophof. "Daarnaast is de megatransfer van Frenkie de Jong mooi voor de club, maar komt het de homogeniteit binnen de selectie denk ik niet ten goede. Er zijn veel transfergeruchten over spelers van Ajax en je lijkt daardoor toch te zien dat sommige jongens vooral aan het individu denken. Terwijl de grootste kracht van Ajax in de eerste seizoenshelft juist was dat de ploeg als een hecht team voetbalde."

Ophof gaf de meeste spelers dan ook een onvoldoende. "Ik heb veel vijven gegeven, al zakten een aantal spelers misschien nog wel dieper in de rode cijfers", zo geeft hij aan. "Neem bijvoorbeeld rechtsback Noussair Mazraoui. Die was er in zijn bovenkamer in ieder geval niet bij. Het leek wel of hij nog geblesseerd was. De achterstand op PSV bedraagt nu ineens vijf punten. Ajax moet oppassen dat het niet in een paar weken het hele seizoen weggooit."




Tags

ophof edo bovenkamer homogeniteit individu jong kuip magallan maximilian mazraoui megatransfer rapporteur tagliafico telegraaf transfergeruchten vijven voetbalde weggooit wober zakten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos