Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Iedereen is vandaag door de mand gevallen'

27 januari 2019 16:57

Matthijs de Ligt was het in gesprek met Fox Sports gedeeltelijk eens met de opmerking dat het probleem van Ajax tegen Feyenoord achterin lag. "Het grote verschil met de eerste seizoenshelft is de bereidheid. We geven de goals te makkelijk weg, maar het ligt aan de manier van meelopen", aldus De Ligt. "Feyenoord speelde vandaag met lopers met Vilhena en Toornstra. Dan is het zaak om mee te lopen en er voor te zorgen dat zij niet door kunnen lopen. We kwamen nu vaak in een ondertalsituatie. Vandaag was het verdedigend ook gewoon niet goed genoeg en dan krijg je zes goals tegen."

De aanvoerder was niet te spreken over zijn ploeg. "Het is ongelofelijk. Je speelt een Klassieker. Iedereen weet wat een Klassieker betekent en dan ben je niet bereid om alles te geven. Dat is echt schandalig. Meer kan ik er niet van maken", zo gaf hij aan. "We verliezen nu met 6-2. Dan kijkt iedereen al snel naar de verdediging en dat is ook logisch. We moeten die verantwoording als verdediging ook nemen. Maar wat ik al zei: in de eerste seizoenshelft verdedigden we als een team. Vandaag was het geen team."

De Ligt ging verder: "Iedereen is vandaag door de mand gevallen. Niemand heeft vandaag de bereidheid gehad om te laten zien dat je Ajax bent en je de Klassieker wil winnen. Dat is een schande."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws