Transparent
Inloggen
Sluiten

'Barcelona troeft PSG af en betaalt 90 miljoen voor Frenkie de Jong'

23 januari 2019 07:16 - De Telegraaf

De transfersoap rondom Frenkie de Jong kent een bizarre wending. Waar de middenvelder op weg leek naar Paris Saint-Germain, gaat hij nu de overstap maken naar Barcelona. Dat weten Spaanse bronnen van De Telegraaf te melden. PSG kon niet tot een akkoord komen met Ajax over de transfersom, waardoor Barcelona haar kans rook en dat akkoord met Ajax wel wist te bereiken.

De kampioen van Spanje zal 90 miljoen euro betalen voor De Jong. Hij is daarmee in één klap de duurste Nederlandse voetballer ooit. Dat was tot nu toe in handen van Virgil van Dijk.

Een week geleden kreeg Ajax al bezoek van een flinke delegatie van Barcelona. Spaanse media maakten toen melding dat de gevraagde transfersom inmiddels boven de 80 miljoen gekomen was en dat dat voor Barcelona te veel was. De Jong moet zelf nog wel officieel tot een akkoord komen met de Spanjaarden.

Het is nog niet bekend wanneer de deal naar buiten bekend gemaakt zal worden. Zowel Ajax als De Jong heeft steeds aangegeven dat een transfer bij voorkeur voor 31 januari rond moet zijn, zodat de middenvelder zich daarna vol kan richten op de strijd om de landstitel en de Champions League.




Tags

barcelona jong psg troeft delegatie dijk landstitel rook telegraaf transfersoap virgil wending

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Zeker een fooi maar beter dan naar Parijs.
+1/-0

5 jaar geleden
Beweerde deze ‘mediapartner’ van Ajax niet vorige week dat het in kannen en kruiken was met PSG? Nu is het weer met Barca. Het is nog niet zeker wanneer het nieuws naar buiten komt, dan heb ik een tip: Breng het ‘nieuws’ dan niet, druiloren van de Kabelweg. Sta je niet voor lul als hij straks voor €100M naar ManC gaat. Ik kan me nog herinneren dat Van Gaal woest werd toen de transfer van Bergkamp en Jonk vlak voor een belangrijke wedstrijd naar buiten kwam, eerst als gerucht via diezelfde mediapartner. Ajax zou de banden met deze kattenbakvullingmoeten opzeggen. Die paar rotcenten die zij doneren kun je wel uitonderhandelen met een andere sponsor of sponsoren denk ik.
+5/-0

5 jaar geleden
Oké , nu hebben we toch al 1 prijs....Want dit is een bizar bedrag. Die andere prijzen daar vrees ik met grote vrezen voor. Pfff..Het is toch ieder jaar weer billenknijpen... nooit eens relaxed naar t kampioenschap.
+1/-0

5 jaar geleden
Iedereen in euforie.
Dat is nou juist het grote probleem bij Ajax.
Overmars is druk bezig met uitgaande transfers waar geen haast achter staat.
Waar blijft die keeper (en eventuele linksback)?
"Nee Barcelona nu even niet ik heb nog 8 dagen om een keeper te halen kom daarna maar terug".
+1/-0

 
5 jaar geleden
Wat een onzin. Alsof Overmars niet afgestraft wordt als hij een deal van 90 miljoen laat schieten omdat hij bezig was met een 2e keeper.
+1/-0

5 jaar geleden
Belachelijke bedragen tegenwoordig.
Mooi voor Ajax. En de club ook van harte gegund.
Jarenlang veel te goedkoop de spelers van de hand gedaan.
Nu begint het er op te lijken. Ook de scouting is sinds de kpomst van Veldmate verbeterd.
Het zou mooi zijn als Frank de Jong nu eindelijk ook eens zijn stempel op het spel van Ajax zet.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal