Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax direct op herkansing tegen sc Heerenveen

22 januari 2019 22:01

Na het bizarre gelijkspel tegen sc Heerenveen van afgelopen zondag staan beide ploegen donderdag opnieuw in Amsterdam tegenover elkaar. Dit keer voor de TOTO KNVB Beker. Ajax kan daarmee direct de zure smaak die het overhield aan de wedstrijd van zondag proberen weg te poetsen en een ticket voor de halve finale in de wacht te slepen.

In de historie speelde Ajax één keer eerder thuis tegen sc Heerenveen voor de beker. In het seizoen 2004/2005 stond ook dit affiche op het programma. Het kostte de ploeg van toenmalig trainer Ronald Koeman veel moeite, maar dankzij treffers van Angelos Charisteas en Rafael van der Vaart in de slotfase werd met 2-0 gewonnen.

Een seizoen later speelden beide ploegen ook tegen elkaar voor de beker. Dit keer in Friesland. Opnieuw kostte het veel moeite en bleef het tot het einde spannend nadat Mauro Rosales Ajax al snel op voorsprong zette. In de laatste minuut zorgde Klaas Jan Huntelaar voor de beslissing, terwijl in blessuretijd Urby Emanuelson voor de eindstand zorgde. Ajax zou uiteindelijk dat seizoen ook de beker winnen door PSV te verslaan.




Tags

heerenveen herkansing affiche angelos charisteas emanuelson friesland historie huntelaar knvb koeman mauro poetsen rafael rosales urby vaart zure

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos