Transparent
Inloggen
Sluiten

Valentijn Driessen: 'Lamprou kan als tweede keeper zolang Onana beschikbaar is'

21 januari 2019 02:06 - De Telegraaf

In zijn wekelijkse column in De Telegraaf haalt Valentijn Driessen hard uit naar Ajax. Volgens de chef voetbal van het dagblad is het onbegrijpelijk dat Kostas Lamprou bij Ajax in het doel staat. "Het technisch apparaat van Ajax heeft een volledig verkeerde inschatting gemaakt met de bezetting onder de lat. Kostas Lamprou als tweede keeper van Ajax kan zolang eerste doelman André Onana beschikbaar is", aldus Driessen. "Hoe noodlottig het wegvallen van de Kameroener kan uitpakken bleek tegen Heerenveen. De kleine blunderende Griek kostte Ajax de overwinning, de koppositie in de Eredivisie en uiteindelijk misschien wel de landstitel."

Driessen gaat verder: "Directeur Marc Overmars, trainer Ten Hag en keeperstrainer Carlo l’Ami zijn verantwoordelijk voor Lamprou als tweede keus achter Onana. Dagelijks zien en werken ze met hem en zij worden betaald om te beoordelen of hij goed genoeg is. Evenals Lamprou blijken zij in deze niet op hun taak berekend. Anders hadden zij een andere tweede keeper gehaald voor Lamprou. Eentje die gisteren drie punten zou hebben veiliggesteld tegen Heerenveen. Het technische trio van Ajax heeft nog elf dagen om hun fout te repareren of ze zullen iedere week moeten bidden dat Onana beschikbaar is."




Tags

lamprou driessen onana heerenveen kostas ami apparaat bidden blunderende carlo chef column eredivisie griek hag inschatting kameroener landstitel noodlottig overmars repareren telegraaf trio veiliggesteld wegvallen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Frotnek (geschorst)
5 jaar geleden
En wat gaat Overmars doen: juist reageren in paniek. Typisch Ajax. Kampioen achteraf lullen.
+1/-1

5 jaar geleden
No shit, Sherlock. Dat ziet toch bijna iedereen? De wedstrijd van gisteren is achteraf gezien een zegen. Nu zal er wel een keeper gehaald worden. Wat zijn ze toch koppig bij Ajax. Gelukkig heeft ook PSV verloren en liepen we zelfs een punt uit op Feyenoord. Dus liever dat hij gisteren door de mand valt dan straks tegen een Real Madrid ofzo. Dus Marc, haal verdomme een 2e keeper en anders vraag ie Ten Hag een jeugdkeeper op te stellen. Een keeper van 1.76 kan niet!
+1/-0

5 jaar geleden
Volgens mij hebben we een keeper rondlopen bij NAC. Van Leer direct terughalen. Is ook geen wereldtop, maar altijd beter dan Kabouter Plop.
+2/-0

5 jaar geleden
Lamprou ruilen met van Leer. Dit had gewoon al eerder moeten gebeuren.
+1/-0

5 jaar geleden
Na de wedstrijd in Orlando, en de bekerwedstrijd tegen Roda, hadden ze genoeg moeten weten.
+1/-0

 
5 jaar geleden
En dat billenknijpen toen hij in een CL-wedstrijd warmliep.
+1/-0

5 jaar geleden
De keeper is de belangrijkste man in je team, daar moet je niet op bezuinigen en dat hoeft ook niet. Haal snel die lange uit Emmen op voor een paar miljoen. Mogen ze Kostas er bij hebben.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Die "lange uit Emmen" heeft dan wel zijn lengte mee maar is nog slechter dan Lamprou en is fanatiek Feyenoord supporter bovendien.
Van Leer wil geen reserve meer staan.
Die keept voor een Ajax-salaris voor zijn plezier.
+1/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Iedereen lult hier nou wel over die keeper, maar de enige schuldige aan het debacle van gisteren is ten Hag.
Hoe kun je nou in Godsnaam een jongen die een jaar lang geblesseerd is geweest, 0,0 wedstrijdritme heeft linksback zetten?
Als dat de enige oplossing is die je hebt,dan kun je niet anders. Maar, waarom niet gewoon Blind op links en Magallan naast de Ligt?
Magallan heeft wedstrijd ritme, heeft de Zuid Amerikaanse CL finale gespeeld en heeft ervaring.
En al helemaal als je weet dat je 1e keeper niet speelt en je dus kwetsbaar bent met Lamprou.
Ten Hag wordt geroemd om zijn tactisch vernuft, maar dat heeft ie volgens mij achtergelaten in de Galgenwaard want dit is de 3e tactische blunder dit seizoen wat je wéér punten kost.
+5/-0

 
5 jaar geleden
Blind linksback zetten had betekend dat je Mangallan met zijn rechterpoot linker centrale verdediger had moeten zetten. En dat in zijn eerste pot, ik zou dat ook niet gokken. Wobber hadden ze gewoon moeten houden!!
+2/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Magallan is 2 benig, dus dat maakt geen ruk uit.
Had je sowieso meer zekerheid achterin gehad.Het is gewoon sneu voor die jongen zelf ook, ben je terug na een jaar blessureleed, en wordt je in een uitverkocht huis aan alle kanten voorbij gespeeld en uitgekapt. Ten Hag moet zijn ogen uit zijn kop schamen dat ie dit Sinkgraven aan doet.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Yup dat heb ik ook gesteld. Je mist al een Argentijn met pit (Tagliafico) en het is wel duidelijk dat Ten Hag zijn "tactiek" een evenzo grove fout is als toen tegen PSV. Hij heeft er blijkbaar niet van geleerd. de Ligt en Magallan zijn beide links en rechts benig dus Blind links en hen 2 in het centrum en Mazraoui gewoon rechtback laten staan. De Jong en Schone laten zakken (je staat tenslotte met 3-1 voor)en Dolberg inwisselen voor de Wit.

Ik had graag naar beneden gekomen zoals ik indertijd ook bij Beenhakker deed om het tij te keren maar mijn knieen zijn niet meer wat ze geweest zijn :-)
+1/-0

5 jaar geleden
Lamprou is natuurlijk te lachwekkend voor woorden. Het zal vast een aardige gozer zijn maar daarmee pak je geen ballen uit de kruising. Toen Lamrou bij Ajax tekende pleurde mening forumlid hier van zijn stoel. En nu blijkt weer eens goed waarom. De nederlaag gisteren was een collectief falen met Lamprou als negatieve uitschieter. Maar wat te denken van Sinkgraven die doodleuk werd uitgekapt door van Bergen. Sinkgraven werd op een zelfde manier voor lul gezet in de beker ik bij Roda geloof ik, of het was Utrecht uit. Ook een tegen goal. Verder waren Blind, de Jong en Schonde dramatisch in hun passing en leden veel balverlies net als Ziyech.
Er zijn maar 2 positieve dingen te melden, 1 het publiek die er vol achter stond gister en het feit dat ze zondag echt volle bak er op moeten klappen tegen dat zooitje uit Rotterdam.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Sinkgraven is een leuke voetballer maar bewijst keer op keer geen verdediger te zijn.
Dan word je geroemd om je brede selectie terwijl je geen back-up hebt voor de LB positie en keeper.
Marc Overmars wordt bewierookt door zijn dure verkopen.
Napoli: Overmars we bieden 34 mlj voor Milik.
Overmars: ja is goed.
Dat kan mijn oma ook.
Hij is niet in staat om in 2 weken een transfer door te drukken waar Betis maar 1 dag voor nodig heeft.
Heeft een waslijst met miskopen cq huurcontracten (Zimling, Sanogo, Siem de Jong etc.) wat een vermogen gekost heeft.
Is niet instaat om met het grootste budget en de breedste selectie een evenwichtige selectie samen te stellen.
En maar juichen met zijn allen als er een speler met winst verkocht wordt.
Ik juich wanneer we kampioen worden.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Bal in de kruising kan ik mee leven, die pakken veel keepers niet, dit waren 2 schuivers van randje 16 en 1 bal door het midden. In mijn ogen kon ie alleen aan de 4-4 niet veel doen. Maar zeker de eerste 2 had elke keeper die 5cm langer is gehad.
+1/-0

5 jaar geleden
En toch had de verdediging hier op in moeten spelen als ze zoveel miljoenen waard zijn.
Het was open huis achterin.
+1/-0

5 jaar geleden
Had het verdomme op een akkoordje gegooid... zij de bekerwedstrijd, wij de competitie. Beker hebben we geen reet aan.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Dwaas. Wij zijn Ajax, dan ga je het toch niet op een akkoordje gooien met een provincieclubje. Op eigen kracht winnen ook de beker.
+1/-0

5 jaar geleden
Sinkgraven kan echt niet verdedigen. Dit is toch ten Hag aan te rekenen. Tja, en Lamprou is meer een keeper voor het zaalvoetbal team.
+1/-0

5 jaar geleden
Wat Lamprou betreft. Wat te denken om Vermeer terug halen ?? Je zal zien dat die zondag de sterren van de hemel keept tegen Ajax. Met Vermeer heb je een goede stand-in voor Onana en je "berooft" 010 van een goede keeper voor zondag :)
+1/-1

 
5 jaar geleden
Hier heb je een punt, nog niet aan gedacht.
Ik denk alleen niet dat Feyenoord zal meewerken en daarbij de doortastendheid van Overmars, helaas.
+1/-1

5 jaar geleden (gewijzigd)
Lamprou maakt de zwakheid van de bank openbaar, maar Ten Hag blundert weer eens door veel te laat in te grijpen. Exit Lamprou en Ten Hag (heeft net zoals Bosz (ook zo'n stugge trut) geen plan-Bee). (een enkele B wordt op deze site een smiley)
+1/-0

Ro Van O (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Lamprou heeft een punt gered voor Ajax. Fenomenale redding bij 4-4, anders had Heerenveen gewonnen. Dit was een échte redding met de hand, zoals een doelman betaamt, en geen mazzelbal op zijn voet wat tegenwoordig ten onrechte vaak als een wereldredding bestempeld wordt.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Alleen wel een beetje jammer dat 2 houdbare ballen niet heeft...
+2/-0

5 jaar geleden
Driessen bewijst weer eens wat een beperkte kijk hij op voetbal heeft. Verdedigen begint, bij balverlies, vóórin. Daarin is Ajax sterk maar dat ontbrak gisteren volledig. Hoeveel wedstrijden hebben we dit seizoen in de Arena gezien waarin Onana vier of meer keer aan de bak moest?
Het hele veldspel was, zeker in de 2e helft, om te janken. Heerenveen won de meeste persoonlijke duels en Ajax grossierde in balverlies. Zelfs Frenkie was niet best.
Neemt niet weg dat Lamprou niet bepaald een zekerheidje is achter Onana.
+2/-0

5 jaar geleden
De aanval van Driesen op ten Hag is eerder gekomen dan verwacht, alleen de doelman was niet alert maar ook die er voor stonden. En toch, dat zal naderhand wel blijken is het beter dat het nu gebeurde dan een Zondag tegen Feyenoord die ik hoger inschat dan Heereveen. Ik blijf het geloof houden in een goede afloop. Neres krijgt door zijn invalbeurten een enorme terugval en het was zeer terecht dat Donny van de Beek werd gewisseld,maar toen was het eigenlijk al te laat. Even door de zure appel heen bijten tot Donderdag.
+1/-0

5 jaar geleden
Nee, Lamprou is echt niet goed genoeg voor Ajax. Echter hebben ze op dit moment niets anders dus wat moest je dan. Verder is Sinkgraven ook te vroeg gebleken, inschattingsfout van Ten Hag. Als hij Magallan(beest) naast vd Ligt had gezet en Blind linksback was er niets aan de hand geweest.
+1/-0

5 jaar geleden
Nieuwe keeper halen schiet ook niet erg op tenzij je deze kan huren voor een half jaar. Anders zit je de jeugd tenslotte ook dwars volgend jaar. Kotarski doet het best aardig en El Maach is ook niet verkeerd. Huren of niks dus wat mij betreft. Verder bidden dat Onana fit blijft, want ook een nieuwe keeper zal bij lange na niet in de buurt van hem komen.
+1/-0

5 jaar geleden
Met lampje op doel worden de lampjes kampioen!
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal