Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Je moet gewoon je taken en afspraken nakomen'

20 januari 2019 19:22

Erik ten Hag gaf in gesprek met Fox Sports aan dat hij boos was over de wedstrijd van Ajax. "Maar de spelers zelf zijn ook boos. Dat lijkt me ook logisch. Je moet gewoon je taken en afspraken nakomen. Als we de restverdediging zo organiseren zoals wij deden en dan niet onze taken uitvoeren binnen die restverdediging, als wij dan zo druk zetten, dan roep je de problemen over jezelf af", aldus Ten Hag. "We hebben heel veel kansen gecreëerd. We hebben vier goede goals gemaakt. Maar wij zetten een aantal keer Heerenveen in een counter en dat mag niet."

De ploeg was volgens Ten Hag veel te nonchalant, terwijl de koppositie voor het grijpen lag. "Dat begrijp ik dus niet. Vandaar ook de boosheid. De boosheid die de spelers hebben en zeer zeker ook die ik heb", zo gaf hij aan.

Ten Hag kreeg de opmerking dat het griepje van Onana heel duur was met Lamprou in de goal. "Hij keepte heel grillig, maar op het eind redt hij ons natuurlijk", zei hij daarover. De trainer van Ajax wilde hem echter niet de schuld van het puntverlies in de schoenen schuiven. "Je moet altijd naar het collectief kijken. We winnen samen en we verliezen samen. Zo beschouw ik dit ook."

Gevraagd werd wat uiteindelijk het meeste pijn had gedaan. "Als je de koppositie voor het grijpen hebt, moet je hem ook grijpen. Natuurlijk hebben we alles in eigen hand. Dat blijft zo. Het is hetzelfde als voor de wedstrijd", aldus Ten Hag. "Maar als je zo'n wedstrijd speelt met aan de bal zoveel mooie goals maakt, zoveel goede kansen creëert en de mogelijkheid hebt om voor rust al op 4-1 te komen. Dan mag je niet met zo'n resultaat komen."




Tags

hag nakomen beschouw counter fox griepje heerenveen lamprou nonchalant onana redt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal