Transparent
Inloggen
Sluiten

Nicolás Tagliafico mist wedstrijd tegen Heerenveen

18 januari 2019 13:54

Ajax zal het zondag tegen sc Heerenveen moeten doen zonder Nicolás Tagliafico. Dat maakte Erik ten Hag bekend op de persconferentie van vrijdagmiddag. "Het is nog steeds dezelfde blessure en dat is nog niet volledig genezen. In Amerika was hij weer uitgevallen en hij is nog niet honderd procent fit", aldus Ten Hag. "Ik hoop dat hij tegen donderdag en volgende week zondag weer beschikbaar is."

Of André Onana kan spelen, is nog niet duidelijk. De doelman is vrijdag ziek naar huis gegaan. "Hij heeft hoofdpijn. We weten nog niet hoe dat er zondag uit ziet. Maar het is nog twee dagen, dus alle kans op herstel", zo gaf Ten Hag aan. "Hij was niet in staat om te trainen, maar vooralsnog maken we ons geen zorgen voor zondag."

Lassina Traoré zal nog niet bij de selectie zitten. "Ik zie hem als een talent. We hadden hem vorig jaar al willen halen, maar dat kon niet volgens de wetgeving. Dan was hij wellicht al verder geweest", zei de trainer van Ajax. "Hij is fit en hij heeft in de States een goede indruk gemaakt. We moeten hem hier verder gaan scholen. In het begin zal dat in de wedstrijden bij Jong Ajax verlopen, zodat hij kan wennen aan het systeem en dan moeten we kijken hoe snel het proces kan gaan."

Ook Joël Veltman zal tegen Heerenveen niet bij de selectie zitten. "Hij komt terug van kruisbandletsel. Hij heeft zijn eerste minuten gemaakt. Hij zal de tijd moeten hebben met trainingen en groepstrainingen. Wedstrijden is heel erg lastig, omdat hij niet in Jong Ajax mag spelen", aldus Ten Hag. "We zijn bezig met oplossingen daarvoor. Om te kijken om ergens wedstrijdjes te spelen, onder andere voor Joël. Dan moet hij in het ritme komen."




Tags

hag heerenveen tagliafico jong amerika genezen groepstrainingen hoofdpijn kruisbandletsel onana states traore veltman wedstrijdjes wetgeving

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos