Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Ik denk dat we een heel goede trainingsweek hebben gehad'

14 januari 2019 08:39 - De Telegraaf

In gesprek met De Telegraaf kijkt Erik ten Hag terug op een uitstekend trainingskamp in de Verenigde Staten. "Ik denk dat we een heel goede trainingsweek hebben gehad. De groepsspirit was er en er was ruimte voor ontspanning. Die was na de zware eerste helft van het seizoen ook nodig", aldus Ten Hag. "Het tweede deel van de week hebben we ook goed en hard getraind, de goede fysieke prikkels kunnen geven die we wilden geven. In de wedstrijden moest iedereen diep gaan, de spelers zijn heel gebleven en we hebben de jonge spelers kunnen laten invallen."

Ten Hag gaat verder: "Hoe zij zich manifesteren, is uitstekend. Bij Jong Ajax hebben we zes of zeven spelers die nog in Onder 19 zouden mogen spelen. Zij hebben het afgelopen jaar een goede ontwikkeling doorgemaakt en dat zag je hier in Orlando terug. Op korte of lange termijn kunnen zij een rol gaan spelen. Maar dat moeten ze zelf afdwingen."

De trainer van Ajax kijkt ook grotendeels positief terug op beide duels om de Florida Cup, die dankzij de Braziliaanse tegenstanders vaak hard waren. "Zulke wedstrijden, daar heb je wat aan. Dit maakt de ploeg alleen maar weer sterker", zo geeft hij aan. "Vanuit twee keer een achterstand hadden we toch de weerbaarheid om alsnog te winnen. En ook nog eens met heel goede goals. Die vier tegengoals in twee wedstrijden is wel iets wat niet goed ging. Daar moeten we mee aan de slag."




Tags

hag trainingsweek florida groepsspirit jong manifesteren orlando prikkels tegengoals telegraaf trainingskamp weerbaarheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Erik, ik heb ook een goed gevoel over jou en je staf. Ga zo door en we blijven dromen over de Tripple.
+4/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal