Jong Ajax vergeet zichzelf te belonen en speelt gelijk tegen Jong PSV

13 januari 2019 16:25

Jong Ajax heeft in de Keuken Kampioen Divisie gelijk gespeeld tegen Jong PSV. Op Sportpark de Toekomst eindigde het duel in 2-2. De ploeg van Michael Reiziger vergat zichzelf daarmee te belonen, omdat ze over de hele wedstrijd gezien de beste kansen kregen.

De eerste grote kans was voor de Braziliaan Danilo Pereira, maar de spits raakte de bal net niet goed genoeg. Beide ploegen kregen daarna goede mogelijkheden, waarbij Ché Nunnely met een schot op de lat het dichts bij een doelpunt was. Uiteindelijk zou Jong Ajax vlak voor rust ook verdiend op voorsprong komen nadat Danilo een voorzet van Sergiño Dest in het doel schoot. Voor rust kwam Jong PSV echter nog op gelijke hoogte. Doelman Stan van Bladeren zat mis bij een hoekschop, waardoor de gelijkmaker van Abels een feit was.

Na rust mondde het duel uit in eenrichtingsverkeer en was het wachten op Amsterdamse doelpunten. Dat gebeurde ook vrij snel toen Danilo zijn tweede doelpunt van de wedstrijd binnen kopte na een voorzet van Nicolas Kühn.

Jong Ajax kreeg vervolgens voldoende mogelijkheden om de derde en zelfs vierde treffer te maken. Halverwege de tweede helft was het echter uit het niets opeens gelijk. Kun stond opeens vrij voor het doel en hij schoot in de verre hoek de gelijkmaker binnen.

Ook na de gelijkmaker was Jong Ajax de enige ploeg die bleef voetballen en ook de kansen kreeg. Invaller Brian Brobbey kreeg een paar goede mogelijkheden, terwijl ook Kühn dicht bij een doelpunt was. Gescoord werd er niet meer, waardoor de tweede seizoenshelft in de Keuken Kampioen Divisie werd begonnen met een 2-2 gelijkspel.