Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Het is een teleurstelling dat Diego Lainez niet naar ons is gekomen'

12 januari 2019 09:02 - Voetbal International

In gesprek met Voetbal International geeft Erik ten Hag aan het te betreuren dat Diego Lainez niet voor Ajax heeft gekozen. "Het is een teleurstelling dat Diego Lainez niet naar ons is gekomen. We waren ervan overtuigd dat hij heel goed bij ons zou passen", aldus Ten Hag. "En dat het voor Ajax en ook voor de speler zelf heel goed zou zijn. Het was een lang traject, waarin we veel energie hebben gestoken. Bij ons was de overtuiging dat hij de juiste speler voor ons was."

De trainer van Ajax vindt het lastig om aan te geven waarom de transfer is afgeketst. "Zo'n transfer is zo complex. Het is schaken op zo veel borden. En heel goede spelers hebben nou eenmaal meerdere keuzes. Dat was in dit geval ook van toepassing", zo geeft hij aan. "In de afgelopen maanden zijn we continu in contact geweest met Mexico. Ook door daar te zijn met fysieke aanwezigheid, maar uiteindelijk kiest de speler voor Spanje."

Lisandro Magallán, die wel de overstap maakte naar Ajax, laat een uitstekende indruk achter. "Hij laat zich zien zoals we een indruk van hem hadden, uit de beelden en scoutingsrapporten. Als je spelers scout, moet je ze voorstellen in je eigen ploeg, en of dat goed past. Argentijnen hebben bovendien een totaal andere stijl van voetballen. Wij Nederlanders willen opbouwen van achteruit, dat is totaal niet aan de orde", zegt hij daarover. "Dan moet je toch gaan inschatten of een speler dat kan als hij in Nederland. In mijn eerste week merk ik al dat de scouting dat prima heeft ingeschat. Ik ben zeer positief gestemd over Lisandro."

Ook Lassina Traoré, de andere nieuweling, laat zich zien. "Je moet altijd oppassen om niet te snel bij jonge spelers in superlatieven te praten. Maar hij maakt echt een heel goede indruk, net als Magallan", aldus Ten Hag. "Het is een killer. Hij is technisch heel vaardig, in zijn aannames, in zijn passing, maar ook in zijn keuzes. Dat is on-Afrikaans. Dat valt ons echt op. Vorig seizoen zagen we dat al, toen hij bij ons op proef was. En fysiek is hij beresterk, op zo’n jonge leeftijd."

Meer op Voetbal International




Tags

hag diego lainez magallan aannames aanwezigheid afrikaans beresterk borden inschatten killer mexico nederland nederlanders nieuweling opbouwen passing schaken scoutingsrapporten stijl superlatieven toepassing traore vaardig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden (gewijzigd)
Ach wat, als de nieuwe Messi niet wil komen, gaan we voor de nieuwe Ronaldo !!! T’s klaar , verder met de neuzen naar voren.
+3/-0

5 jaar geleden
Wederom met verbazing het artikeltje in de telegraaf gelezen, deze krant moet toch eens gaan stoppen met de hetze tegen de coach, dat hij nog trainer is omdat hij zo goed naar sommige spelers luistert. Het kul verhaal dat de rvc nog een spaak in het wiel kan steken en de transfer van Neres gewoon door kan laten gaan is voor mijn een teken dat de telegraaf door blijft gaan met het bestoken van de trainer coach ten Hag.
+6/-0

 
5 jaar geleden
Inderdaad. Spelers en staf van Ajax zouden de telegraaf moeten boycotten.
+1/-0

5 jaar geleden
De telegraaf schrijft maar wat.
dat die Lainez niet zou komen was al wel duidelijk enkele dagen geleden.
Betis zou bezig zijn met een uiterste krachtinspanning om alsnog Lainze binnen te halen maar voor de honderste keer werd nog maar eens benadrukt dat die Lainez naar Ajax wilde. Dus als het toch mis zou gaan zou het niet liggen aan een foute boute berichtgeving van hun maar door de uiterste krachtinspanning van Betis. Waarom dan steeds weer dat gelul dat die Lainze het liefst naar Ajax zou gaan. Bij elk artikel werd dat weer benadrukt. Dat hier achteraf dus niets van klopte blijkt maar weer dat de Telegraaf zijn eigen verhalen bedenkt en dat het vooral niet aan AJAX ligt dat die Lainez niet komt maar aan Lainez.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal