Ajax na strafschoppen onderuit tegen Flamengo tijdens Florida Cup

11 januari 2019 03:21

Ajax heeft de eerste wedstrijd om de Florida Cup weten te verliezen. Het Braziliaanse Flamengo was na het nemen van strafschoppen de winnaar. Na reguliere speeltijd was het duel in 2-2 geëindigd, maar de ploeg van Erik ten Hag was vanaf de strafschopstip de mindere.

Ten Hag koos ervoor om spelers die normaal reserve staan de kans te geven. Lisandro Magallán maakte zijn officieuze debuut en liet direct een uitstekende indruk achter.

Ajax kwam na een kwartier spelen al op voorsprong dankzij een treffer van Klaas-Jan Huntelaar, maar na een paar minuten maakten de Brazilianen al gelijk. Tien minuten voor rust kwam Ajax opnieuw op voorsprong nadat Zakaria Labyad een schitterende aanval tot doelpunt wist te verzilveren. Flamengo wist voor rust echter nog de 2-2 te maken.

Na rust maakte ook Lassina Traoré zijn opwachting, terwijl Joël Veltman zijn rentree maakte na lang blessureleed. Er zou uiteindelijk niet meer worden gescoord, al was Ajax een paar keer dicht bij een derde treffer. Onder meer de paal stond een nieuwe voorsprong in de weg.

Omdat de wedstrijd in een gelijkspel eindigde, moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen. Labyad, Traoré en De Wit wisten raak te schieten, maar Veltman schoot op de paal en Magallán zelfs hoog over. Omdat Flamengo niets miste, gingen de Brazilianen met de winst aan de haal.

Ajax heeft nu een punt overgehouden aan de wedstrijd vanwege het gelijke spel. Flamengo krijgt een punt extra door de 4-3 winst in de strafschoppenserie. Aanstaande zaterdag krijgt Ajax de kans op revanche als Sao Paulo op het programma staat.