Transparent
Inloggen
Sluiten

Sjaak Swart: 'Als Ajacied zie ik Donny van de Beek het liefst bij Ajax blijven'

2 januari 2019 08:22 - Telegraaf.nl

In gesprek met De Telegraaf geeft Sjaak Swart aan dat Donny van de Beek ondergewaardeerd wordt als voetballer. "Hij geeft een elftal energie, is altijd onderweg, cijfert zich weg en met zijn diepgang komt hij vaak in scoringspositie. En hij pikt regelmatig zijn doelpuntje mee", aldus Swart. "Wat beter kan? Soms komt hij aanvallend net tekort omdat hij verdedigend te veel arbeid moet verrichten. En het koppen kan beter."

Volgens het clubicoon is de middenvelder toe aan een stap naar het buitenland. "Had Donny die kans in München tegen Bayern afgemaakt, dan was hij voor vijftig miljoen euro naar Duitsland vertrokken", zo geeft hij aan. "Donny moet de keus maken. Ik kan hem adviseren en als Ajacied zie ik hem het liefst bij Ajax blijven. Maar na zo’n honderd Eredivisie-duels is Donny klaar voor een volgende stap in zijn carrière."

Meer op Telegraaf.nl




Tags

beek arbeid bayern cijfert diepgang doelpuntje duitsland eredivisie ondergewaardeerd scoringspositie telegraaf verrichten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Welnee man. Die jongen is er nog lang niet, en moet echt nog een aantal seizoenen bij Ajax blijven.
+2/-0

5 jaar geleden
Precies. Eerst wat meer stabiliteit in zijn spel krijgen, anders is hem eenzelfde lot beschoren als Klaasen aanvankelijk bij Everton.
+1/-0

5 jaar geleden
Donny gaat de winnende maken tegen Real Madrid in datzelfde Madrid! :-)
+1/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Eens met de commentaren dat Donny nog te wisselend presteert en zeker het mentale aspect (neem een voorbeeld aan de Ligt en de Jong) is nog niet geheel volwassen (verwijzend naar het moment dat hij niet tot spelen kwam/gepasseerd was en opperde dat hij wel oren had naar een andere club- vind ik een zwakte bod, echter kan ik natuurlijk niet weten wat er precies is gepasseerd in die periode). Donny zou er goed aan doen om nog 1 a 2 jaar bij Ajax te blijven, de opmerking van Paco slaat natuurlijk als een tang op een varken ("Had Donny die kans in München tegen Bayern afgemaakt, dan was hij voor vijftig miljoen euro naar Duitsland vertrokken" ). Enfin hopelijk blijft Donny nog een paar jaartjes want spelers als hem hebben we nodig en zijn schaars.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao eredivisie forbs gecontracteerd henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat mum porto ramaj sanchez sevic sosa spelmomenten steijn sutalo transferbeleid