Transparent
Inloggen
Sluiten

Rinus Israël: 'Het is duidelijk dat De Ligt een verrijking is voor de Eredivisie en voor Oranje'

24 december 2018 08:46 - De Telegraaf

Over Matthijs de Ligt wordt met veel lof gesproken in binnen- en buitenland. Volgens Rinus Israël is dat volkomen terecht. "De Ligt verdient die waardering, want als verdediger is hij tamelijk compleet", zo geeft hij aan in De Telegraaf. "Het zal niemand meer verbazen als ik zeg dat De Ligt fysiek sterk is en bijna al zijn duels wint. Daarbij is zijn timing bijzonder goed. Zijn passing is verzorgd en ook met zijn ’mindere’ linkerbeen kan hij prima overweg. Voor een verdediger kan hij bovendien alleraardigst koppen. Ik heb weinig op hem aan te merken."

Israël was als rapporteur voor De Telegraaf aanwezig in Utrecht en zag de verdediger weer uitblinken. "Matthijs presteert heel constant. Er zijn maar weinig wedstrijden waarin hij niet goed voor de dag komt. Dat is een belangrijke kwaliteit", aldus de voormalig international. "Ook dit weekend heeft hij dat weer laten zien. FC Utrecht is voor Ajax traditioneel een lastige uitwedstrijd, maar hij stond keurig zijn mannetje."

Volgens de oud-verdediger ligt de top van de aanvoerder van Ajax bij de betere clubs in Europa. "Ik denk dat hij dat niveau aankan. Als ik een verbeterpunt moet noemen, dan is het misschien zijn wendbaarheid. Begrijp me niet verkeerd, want Matthijs is zeker niet log. Maar er staat wel een stevige verschijning", zegt hij daarover. "Daar zou hij misschien nog een stapje in kunnen maken, al weet ik niet of wendbaarheid echt trainbaar is. Het is in ieder geval duidelijk dat De Ligt een verrijking is voor zowel de Eredivisie als het Nederlands elftal."




Tags

israel eredivisie rinus verrijking oranje telegraaf utrecht wendbaarheid alleraardigst keurig linkerbeen passing rapporteur timing trainbaar uitblinken verbeterpunt verschijning

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Hij wordt dus omgetoverd tot een ijzeren Mathijs.
+1/-0

5 jaar geleden
Ik zou De Ligt graag met Ajax de 'triple' zien pakken en hem daarna graag zien schitteren bij FC Barcelona of Liverpool FC en uiteraard het Nederlands Elftal! :-)
+1/-0

5 jaar geleden
"Ober, het tocht. Mag die deur dicbt?"
+1/-0

5 jaar geleden
Deze grootheid (al heeft ie voor de verkeerde club gespeeld;)) weet duidelijk waar hij over spreekt. Alles wat hij hier zegt klopt gewoon.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa sutalo zucht