Transparent
Inloggen
Sluiten

Kasper Dolberg: 'Als we zo blijven spelen, worden we kampioen'

24 december 2018 08:26

In gesprek met De Telegraaf kon Kasper Dolberg terug kijken op een uitstekende wedstrijd tegen FC Utrecht. "Dit was mijn beste wedstrijd van 2018. Het is na één wedstrijd moeilijk te zeggen dat ik weer terug ben op dat niveau. Daarvoor moet ik me over een langere periode bewijzen, maar het was zeker een stap in de goede richting", aldus Dolberg. "Ik wil me nog verder verbeteren. Dat dit goed voor mijn vertrouwen is, staat echter vast."

De Deen opende in de 14e minuut de score nadat hij de bal terug kreeg van Daley Blind. "Het was een geweldige beslissing van Daley om mij de bal terug te geven. Ik was zeker dat ik zou scoren", zo gaf hij aan.

Ook bij de 0-2 had de aanvaller een grote rol. Door een overtreding op hem werd een strafschop gegeven. "Het voelde voor mij in het veld als een honderd procent penalty, dus hoopte ik dat de VAR de fout van de scheidsrechter om niet te fluiten zou herstellen", zei hij daarover. "Nu de VAR er is, heeft het geen zin om te protesteren, maar moeten we er als spelers maar vanuit gaan dat het recht zegeviert. Over het algemeen ben ik blij met de VAR; ook al duurde het nu wel erg lang voordat de beslissing werd genomen."

Dolberg kijkt met veel vertrouwen naar het restant van de competitie. "We hebben dit seizoen nu 32 wedstrijden gespeeld en alleen bij PSV verloren. Toch hebben we een dubbel gevoel. We zijn trots op de resultaten, maar toch kunnen we niet helemaal tevreden zijn. We staan tweede en dat hoort niet bij Ajax", aldus de spits. "De tweede helft van het seizoen moeten we het afmaken. Als we zo blijven spelen, worden we kampioen. Zeker weten. Wat PSV tot nu toe heeft gedaan, is indrukwekkend. Ze maken het ons moeilijk, maar we hebben alles in eigen hand."




Tags

dolberg kasper var blind protesteren telegraaf utrecht zegeviert

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord frankrijk gaaei godts hato henderson hijbij hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa zucht