Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Trainer van Ajax is de moeilijkste én mooiste baan in Nederland'

22 december 2018 08:36 - Algemeen Dagblad

In een uitgebreid interview in het Algemeen Dagblad blikt Erik ten Hag terug op zijn eerste jaar als hoofdtrainer van Ajax, een jaar met hoogte- en dieptepunten voor de club. "De uitstraling van Ajax is veranderd. Mensen praten weer positief over de club. De lach is terug", aldus Ten Hag. "Ajax speelt weer met lef, aanvallend met flair. De spelvreugde straalt ervan af. Spelers zijn hongerig, maar óók kritisch op zichzelf."

Volgens Ten Hag is trainer van Ajax zijn de 'moeilijkste job als trainer in Nederland, maar tegelijkertijd ook de mooiste'. "Ajax heeft 4,4 miljoen volgers op de sociale media. Dat is net zo veel als de rest van de eredivisie bij elkaar. Dat is gigantisch. Die mensen zijn geïnteresseerd en dus hebben ze een mening. Ik ben niet naïef. Er zijn genoeg trainers van Ajax ook beschadigd. Coach zijn van Ajax is een soort omgekeerde wasstraat: je gaat er schoon in en komt er vies uit", zo geeft hij aan. "Alle trainers van Ajax, niet één uitgezonderd, hebben onder vuur gelegen. Je moet wel een bepaalde onverstoorbaarheid hebben om hier overeind te blijven."

Maar trainer zijn van Ajax is ook direct de mooiste job. "Werken met de beste spelers, de grootste talenten, met de beste faciliteiten. Dan maak je zo'n serie van twaalf Europese duels mee", zegt hij daarover.

Het hoogtepunt van afgelopen jaar is voor Ten Hag de gehele Europese campagne. " De vreugde in Kiev toen de kwalificatie voor de Champions League een feit was. Alle thuiswedstrijden waren qua entourage een groot feest. De wisselwerking tussen spelers en fans", aldus Ten Hag. "Het spel heeft de harten van de mensen veroverd. Dat is eigenlijk nog wel het mooiste."

Voor de geboren Tukker is het dieptepunt ook duidelijk. "Dat PSV tegen ons hun kampioensfeestje vierde. Dat we hier bij de Arena werden opgewacht door boze fans", zo geeft hij aan. "Dat wil je niet. Je wilt dat er iets ontstaat tussen het elftal en het publiek zoals ik net benoemde."

Op de vraag wanneer het seizoen voor Ajax is geslaagd, heeft hij ook meteen een antwoord. "We hebben al veel harten veroverd. Dat is onbetaalbaar. Het elftal moest Europa-proof worden. Dat is gelukt. Het is vooral genieten om mensen te zien genieten van ons. Maar natuurlijk moet dit seizoen ook iets tastbaars opleveren", reageert Ten Hag daarop.




Tags

hag nederland baan harten job arena campagne dieptepunt dieptepunten entourage eredivisie hongerig kampioensfeestje kiev kwalificatie lach naief onbetaalbaar onverstoorbaarheid proof schoon spelvreugde tastbaars uitgezonderd uitstraling vies volgers vuur wasstraat wisselwerking

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Erik doet het prima. Blijft een nette correcte man en luistert ook naar positieve kritiek. Wat gun ik hem en heel Ajaxminded Nederland de tripple.
+3/-0

5 jaar geleden
Beste Eric ik ben al heel lang fan van Ajax en ik ben in die jaren tot de conclusie gekomen dat niet de trainer maar het beleid van de club bepaalt wat er staat te gebeuren en mogelijk is om mee te draaien in de top. Ook naar de wedstrijd Feyenoord Utrecht gekeken Eric? waar Advocaat alles deed om maar niet te winnen en daarom een speler uit Jong Utrecht inbracht? Advocaat was vol lof over de Feyenoord trainer en jij weet wel waarom. Eric er loopt een speler bij Ajax die een Zondag een einde kan Maken aan het Utrecht syndroon en dat is Neres. Eric Succes.
+1/-1

 
5 jaar geleden
En wie moet er uit het elftal voor Neres? Ziyech of Tadic? Want Neres op het middenveld lijkt me niet echt een goed idee. En Schöne eruit om Ziyech naar het middenveld te zetten? Met Donny, Frenkie en Ziyech op het middenveld betekent het 1 ding: veel aanvallend geweld en het middenveld wordt overlopen. Dan kun je middenveld simpelweg niet controleren.
+3/-0

 
5 jaar geleden
The birdman Dank dat je het wil uitleggen
+1/-1

Ro Van O (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Moeilijkste baan van Nederland? Dik salaris, beetje aanklooien, geen enkel maatschappelijk risico, en als je faalt met een bak geld vertrekken. Laat me niet lachen. Dit soort uitspraken laten zien dat voetballers en trainers de maatschappij écht niet kennen.

OK - in het artikel zegt hij "moeilijkste job als trainer". Maar ook dat is niet waar. Trainer van Feyenoord zijn bijvoorbeeld, met veel minder middelen maar wel hoge verwachtingen, is veel moeilijker.
+1/-6

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Even reeel, het trainersvak is niet uitzonderlijk zwaar. De kwaliteiten van de spelers in je team bepaalt grotendeels jouw succes als trainer. Maatschappelijke verantwoording 0,0 procent. Alleen het wereldvreemde gedrag van sommige supporters brengt ‘in huis’ veel ellende, stress teweeg. Nu met de VAR lijken we wat meer op weg naar normalere verhoudingen van supporters, stress, media en sportiviteit. Voor de rest moet je vooral niet denken dat ik het lichtvaardig zie. Het is gewoon een zware taak trainer zijn. Maar hoeveel mensen moeten niet bikkelen om hun brood te verdienen. Velen zouden zo’n droombaan wel willen invullen. Succes met Ajax is de trainer door mij als liefhebber van dit spelletje wel gegund, aan Ter Hag en Ajax als geheel.
+1/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor transferbeleid vos wijndal