Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Ik ben erg trots dat ik de eerste verdediger ben die de award krijgt'

17 december 2018 09:30 - Goal.com

In een reactie aan Goal.com heeft Matthijs de Ligt laten weten blij te zijn dat hij de Golden Boy Award heeft weten te winnen. "Ik ben erg blij en trots dat ik deze trofee heb gewonnen. Vooral als ik kijk naar eerdere winnaars. Het is bijna niet te geloven dat ik in één rijtje sta met Pogba, Mbappé, Messi en Van der Vaart. Geweldig", aldus De Ligt. "Ik kan alle eerdere winnaars opnoemen en vooral Messi bewonder ik enorm. Er zijn alleen maar grote spelers die deze prijs hebben gewonnen en hij heeft zo veel gedaan voor het voetbal. Ik was zes jaar toen hij won en nu win ik hem zelf."

De Ligt is bovendien de eerste verdediger die de prestigieuze prijs weet binnen te slepen. "De prijs werd eerder alleen gewonnen door aanvallers en middenvelders, dus ik ben erg trots dat ik de eerste verdediger ben die de award krijgt. Dat maakt het nog specialer voor mij", zo geeft hij aan.

Ondanks dat hij volop in de belangstelling staat, is de verdediger momenteel niet bezig met een transfer. "Het is een paar dagen voor de winterstop. We zijn nog steeds actief in drie competities en mijn focus ligt volledig op Ajax. Op dit punt in een seizoen mogen we niet gehinderd worden door andere dingen, vooral als captain van dit glorieuze team niet", zegt hij daarover. "Aan het einde van het seizoen zal ik evalueren of het tijd is om een stap te zetten, maar dat is nu niet actueel. Ik richt me alleen op Ajax. En op de Golden Boy Award natuurlijk."

Meer op Goal.com




Tags

award messi bewonder gehinderd glorieuze mbappe opnoemen pogba specialer vaart

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Gefeliciteerd Matthijs!! Was natuurlijk ook maar één echte serieuze kandidaat over die deze prijs kon winnen.
+1/-0

5 jaar geleden
Terecht, wat een groot talent is dit! Trots dat een speler van Ajax deze prijs wint
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos