Transparent
Inloggen
Sluiten

Frenkie de Jong: 'De tweede helft was een spektakel'

12 december 2018 23:43

Frenkie de Jong had tegen Bayern een wedstrijd gezien met een groot verschil in beide helften. "De tweede helft was een spektakel. De eerste helft kwamen we niet in ons spel. Het was niet top. We stonden ook iets anders. Ik stond rechts een beetje uitgezakt, terwijl dat normaal links is. Dat hebben we de tweede helft omgezet en toen speelden we veel beter", aldus De Jong. "Het eerste kwartier na rust speelden we heel goed. Toen maakten we ook 1-1. Je had toen echt het gevoel dat als je zo doorging, dat je zou winnen. Toen krijg je rood en wordt het iets anders. Dan krijgen zij rood. Wordt het 2-1 en 2-2. 2-3 achter en 3-3. Aan het eind is het spektakel, maar helaas net niet."

De middenvelder kreeg de vraag of het probleem van Ajax was dat te weinig spelers boven hun niveau speelden. "In de eerste helft zeker. Toen speelden we niet ons eigen spel. We stonden ook iets anders, waardoor we elkaar niet echt opties gaven", gaf hij aan. "Het liep iets anders dan normaal. De tweede helft liep dat beter. Toen scoorden we ook, maar helaas konden we dat niet door trekken."

Met een geweldige redding hield André Onana Ajax in de tweede helft nog in de race. "Hij had meerdere geweldige reddingen. In de eerste helft had hij er al een paar en op een gegeven moment in de tweede helft had hij echt een heel goede redding. We weten dat hij echt een heel goede keeper is, dus daar rekenen we op", zei hij daarover.

Zelf was De Jong niet helemaal tevreden over zijn eigen spel. "De eerste helft was het zeker niet goed. Het was slordiger dan normaal, ik kwam niet echt naar voren. De tweede helft was het een stukje beter", aldus de middenvelder. "Vooral het eerste kwartier. Toen speelden we als team ook heel goed. Daarna was het veel lopen en niet goed genoeg. Ik denk dat ik beter kan."




Tags

jong bayern onana slordiger uitgezakt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos