Transparent
Inloggen
Sluiten

Dusan Tadic: 'Ajax is altijd mijn favoriete club geweest'

12 december 2018 10:53 - Voetbal International

In een interview met Voetbal International geeft Dusan Tadic aan dat het voor hem geen verrassing is dat hij nu voor Ajax speelt. "Ajax is altijd mijn favoriete club geweest. Op het moment dat mijn zaakwaarnemer aan het einde van vorig seizoen meldde dat Ajax een van de geïnteresseerde clubs was, was het voor mij duidelijk. Het wordt Ajax of niets, zei ik tegen hem", aldus de Serviër. "Er waren aanbiedingen vanuit allerlei andere landen, maar die hoefde ik niet te horen. Behalve Ajax waren er ook een paar andere argumenten aantrekkelijk voor mij. Ik wilde terug naar Nederland, naar het land waar ik het vier jaar zo naar mijn zin had gehad samen met mijn vrouw."

Het betekende voor Serviër wel een terugkeer naar spelen op kunstgras, terwijl het niveau in de Eredivisie niet beter geworden is sinds hij vertrok naar Engeland. "Voetballen op kunstgras; ik snap ook nog steeds niet waarom dat in Nederland gebeurt. Zo koud is het hier toch niet dat die velden maandenlang bevroren zijn? In mijn tijd bij FC Groningen en FC Twente was ik er al geen fan van. Toch zeur ik niet, want het hoort er gewoon bij", zo geeft hij aan. "Qua niveau ben ik zeker niet negatief gestemd. Kijk maar eens naar Oranje in de afgelopen maanden, dat wint gewoon van Duitsland en Frankrijk. Dat zegt wel iets, en dat gebeurt ook met spelers die in de Eredivisie spelen.

Tadic gaat verder: "Het klopt dat we met Ajax in Nederland wedstrijden heel makkelijk winnen, maar dat ligt ook aan de kwaliteit van onze selectie. Ik heb momenteel niet het gevoel dat tegenstanders veel zwakker zijn dan in mijn vorige periode in Nederland."

Het doel voor Ajax dit seizoen is duidelijk voor de middenvelder. "We hebben PSV in het vizier en móéten kampioen worden. Dat zal niet makkelijk zijn, want ik vind PSV een goede ploeg. Het is onacceptabel voor mij dat Ajax al zo lang geen prijs heeft gepakt. In Nederland kunnen we op dat vlak misschien wel alleen maar verliezen, internationaal valt er na de winterstop veel te winnen", zegt hij daarover. "Hoe ver we kunnen komen in de Champions League? Lastig. Het hangt van de loting af, maar geen club zal blij zijn tegen ons te spelen. Ook de grootste clubs niet. We hebben indruk gemaakt in de Champions League en zijn tot veel in staat. Dat is knap. En precies waarop ik had gehoopt toen ik besloot terug te keren naar Nederland."

Meer op Voetbal International




Tags

nederland tadic eredivisie betekende bevroren duitsland engeland frankrijk groningen oranje twente vizier zeur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Nu al een held voor mij. Denk dat we nog heeel veel plezier gaan beleven aan Dusan.
Lijkt mij ook geen jongen die al na één seizoen weer gaat verkassen.
Wordt/is een van de sterkhouders voor de volgende paar jaar.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal