Transparent
Inloggen
Sluiten

Reinold Wiedemeijer over Matthijs de Ligt: 'Dit is decennialang al een rode kaart'

10 december 2018 09:36

Zondagavond werd in Dit was het Weekend op Fox Sports met voormalig scheidsrechter Reinold Wiedemeijer teruggeblikt op enkele beslissingen die afgelopen weekend door de arbitrage in de Eredivisie werden genomen. Zo werd onder meer de gele kaart voor Matthijs de Ligt besproken. "Dit is decennialang al een rode kaart, dus dat is echt niet zo moeilijk. Als scheidsrechter moet je dit herkennen", aldus Wiedemeijer. "De Ligt verdedigend en er komt even iets los van 'ik moet nu ingrijpen'. Hij probeert de bal te spelen, maar dat mislukt. Dan weet je dat als de aanvaller net iets eerder is, hij dan om gaat. Het is het ontnemen van een duidelijke scoringskans, want die jongen ligt inderdaad op snelheid."

De huidige coach van de jonge arbiters vervolgt: "Het is allemaal een beetje een excuus aan het zoeken voor je rode kaart. Dit is gewoon het ontnemen van een duidelijke scoringskans. Rood geven is niet altijd de makkelijkste kleur. Je probeert altijd te zoeken van waar is die bal en misschien is Onana wel eerder bij de bal. Dan kun je leven met geel. De VAR is hier overduidelijk fout. Hij twijfelt, want hij geeft aan dat de bal hier te ver is. Dus dan grijpt hij niet in. Wij vinden dat de scheidsrechter hier een rode kaart had moeten geven."




Tags

wiedemeijer decennialang reinold ontnemen scoringskans arbiters arbitrage eredivisie excuus fox herkennen onana twijfelt var

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos