Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Ik begreep niets van die gele kaart voor Matthijs de Ligt'

10 december 2018 08:57

In zijn column in het Algemeen Dagblad geeft Willem van Hanegem aan dat hij het niet eens is met de gele kaart die Matthijs de Ligt kreeg. "Als scheidsrechter Jochem Kamphuis gewoon had gedaan wat hij had moeten doen, had Ajax na vijf minuten al verder gemoeten zonder Matthijs de Ligt", aldus Van Hanegem. "Maar hij liet hem staan, ik begreep daar niks van. Als die jonge Sepp van den Berg een dergelijke overtreding op een speler van Ajax had gemaakt, had hij toch echt onder de douche gestaan."

Volgens Van Hanegem speelt het ook mee dat De Ligt een bekende speler is. "Ik snap de frustratie van de kleinere clubs in de eredivisie wel, hoor. En al die analytici die er dan op televisie een draai aan proberen te geven. André Onana was al uit zijn doel, de kans voor Kingsley Ehizibue was geen echte scoringskans. Wat een onzin", zo geeft hij aan. "Ik heb niks tegen Ajax, hoor, maar ook niet voor en dat kunnen veel mensen die objectief hun mening moeten geven op tv met goed fatsoen niet zeggen. Het wemelt in het tv-wereldje nu eenmaal van de verstokte Ajax-fans, maar kijkers laten zich niet in de maling nemen."




Tags

hanegem analytici berg column douche ehizibue eredivisie fatsoen jochem kamphuis kingsley maling onana onzin scoringskans sepp verstokte wemelt wereldje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal