Transparent
Inloggen
Sluiten

Kees Kist: 'Ik vind PSG hartstikke mooi voor Frenkie de Jong'

8 december 2018 08:03 - De Telegraaf

In gesprek met De Telegraaf geeft Kees Kist aan dat Frenkie de Jong een verstandige keuze maakt door voor Paris Saint-Germain te kiezen. "Hij gaat daar op wereldniveau acteren. Als je in een ploeg gaat voetballen met Neymar en Mbappé voor je, heb je spelers van wereldklasse om je heen", aldus Kist. "Ik vind PSG hartstikke mooi voor hem. Als rapporteur voor het Voetballer van het Jaar-klassement én als liefhebber geniet ik van de manier waarop Frenkie tussen de linies speelt."

Kist gaat verder: "Als het om slimheid en kwaliteit gaat, zit Frenkie bij de absolute top. En dan staan ze voor je in de rij. Zeg het maar, waar wil je heen? Naar Spanje, naar Italië, naar Engeland of Duitsland? Maar hij kiest voor Frankrijk, omdat daar een van de grootste clubs van de wereld zit."

In 1982 was Kist de eerste Nederlander die een contract tekende bij PSG. Volgens de voormalig international zal De Jong wel vol aan de bak moeten in Parijs. "Kijk naar de namen in de selectie. Als hij het voor elkaar krijgt om daar zijn stempel te drukken en op het middenveld van PSG de lijnen uit te zetten, kan er een prachtige tijd voor hem aanbreken", zo geeft hij aan. "Het is echt een van de grootste clubs ter wereld en er zit ongelooflijk veel geld achter."

Pierre Vermeulen, die in de jaren '80 ook voor PSG speelde, ziet het als een positief punt dat De Jong al een lijntje heeft met Kylian Mbappé. "Als je de steun hebt van zo’n voetballer, die zich bij de club dus sterk maakt voor jou, sta je sterk. Ik begrijp het ook wel. Mbappé heeft gezien hoe Frenkie vooruit denkt en voetbalt", zegt hij daarover. "Die vindt het heerlijk als hij straks zo’n jongen achter zich heeft. En geloof mij, een club als PSG luistert wel als een klasbak als Mbappé de wens heeft om Frenkie in de ploeg te hebben."




Tags

psg kist jong mbappe aanbreken duitsland engeland frankrijk geniet klasbak klassement neymar parijs rapporteur slimheid stempel telegraaf vermeulen wereldklasse wereldniveau

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos