Transparent
Inloggen
Sluiten

Frenkie de Jong: 'Ik wil dit seizoen afmaken bij Ajax en dan zullen we wel zien'

6 december 2018 19:27 - The Guardian

In een uitgebreid interview met het Engelse The Guardian gaat Frenkie de Jong onder meer in op zijn toekomst. "Het is moeilijk om te zeggen wat er gaat gebeuren. Ik wil dit seizoen afmaken bij Ajax en dan zullen we wel zien. Misschien blijf ik nog een jaar. Misschien vertrek ik. Ik weet het niet zeker."

In de buitenlandse media wordt de middenvelder van Ajax vrijwel dagelijks gelinkt aan een transfer naar een Europese topclub. Zelf is De Jong daar niet mee bezig. "Ik besteed er geen aandacht aan. Ik hoor de verhalen, maar ik wil gewoon het seizoen goed afmaken", zo geeft hij aan.

De Jong geeft wel aan een groot fan te zijn van de speelstijl van Pep Guardiola. "Ik hou van die stijk. Snel de bal terug veroveren en dan op balbezit spelen met zo veel combinaties. Als je dat ziet, krijg je het gevoel dat je zelf het veld op wil gaan met je vrienden en gewoon wil genieten. Manchester City en Barcelona zijn uitstekende voorbeelden."

Meer op The Guardian


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden (gewijzigd)
Volgende halte voor Frenkie de Jong (alleen na het winnen van de titel en de beker).... Manchester City. Let maar op! :-)
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Maar Ajax is mooier. Laat Pep Guardiola onze kant op komen als hij met deze talenten wil werken. Nemen zij Jonk en Bosz aan.
 
6 maanden geleden
Ajax is ook vele malen mooier dan 'mini Barcelona' Manchester City, zeker weten, maar ja ik denk dat er maar weinig spelers zijn die nee zeggen tegen datzelfde Manchester City en dus de Premier League. Een uitzondering daargelaten, wie wil er nou tegen VVV, PEC Zwolle, Fortuna Sittard, Emmen, de Graafschap en NAC Breda voetballen? En ook nog eens van tijd tot tijd op kunstgras. Tsja, Ajax is bloedmooi alleen de competitie is, vind ik, spuuglelijk helaas.

Laatste nieuws