Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Uiteindelijk wordt het 5-1, maar het had veel meer kunnen zijn'

2 december 2018 20:44

In gesprek met Fox Sports blikte Matthijs de Ligt terug op zijn schitterende 3-1. "Ik kreeg ruimte op een meter of 25 van de goal en het enige wat ik zag was de goal. Dus ik haalde uit en hij vloog er in", aldus de aanvoerder.

Ajax won uiteindelijk heel eenvoudig van ADO Den Haag. "Van te voren bereid je jezelf voor dat ADO hier komt om een punt te halen, de bal tegen te houden en te hopen om te scoren", zo gaf hij aan. "Uiteindelijk wordt het 5-1, maar het had veel meer kunnen zijn. Dus je kan wel zeggen dat het een walk in the park was, maar het is niet zo dat het heel makkelijk was voor ons."

Het enige dat Ajax zichzelf volgens de verdediger kon verwijten is dat er niet verder aan het doelsaldo werd gewerkt. "Dat en die tegengoal natuurlijk. Die kwam eigenlijk vanuit het niets. Die keeper trapt de bal uit, hij wordt doorgekopt en het is een vrije trap rond onze eigen zestien. Hij schiet hem fantastisch binnen, dus ook complimenten voor Aaron Meijers. Maar het mag ons nooit gebeuren dat vanuit een doeltrap van de keeper zo'n kans voor hun komt."




Tags

ado aaron doeltrap doorgekopt fox meijers park walk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos