Ajax ook veel te sterk voor ADO Den Haag

2 december 2018 14:19

Ajax heeft ook ADO Den Haag met ruime cijfers verslagen. In de Johan Cruijff ArenA werd met 5-1 gewonnen. Voor rust scoorden David Neres, Nicolás Tagliafico en Matthijs de Ligt, terwijl na rust Donny van de Beek en Kasper Dolberg op het scorebord kwamen.

Vanaf het begin was Ajax heer en meester en werd ADO Den Haag naar achteren gedrukt. De ploeg van Erik ten Hag kreeg alle ruimte om te voetballen en nadat het al enkele kansen gekregen had, was het na een kwartier spelen voor het eerst raak. Een voorzet van Dusan Tadic werd door David Neres ingeschoten. Dat schot kon nog worden geblokt, maar de rebound van de Braziliaan zorgde voor de volkomen verdiende voorsprong.

Een paar minuten later was het opnieuw raak. Opnieuw was een voorzet van Tadic de aanleiding. Nu werd deze verlengd door Zakaria Labyad en door de opkomen Nicolás Tagliafico knap binnen gekopt.

Ajax schakelde vervolgens iets terug en zag ADO Den Haag na een schitterende vrije trap zelfs de aansluitingstreffer maken. Dankzij aanvoerder Matthijs de Ligt kwam de marge voor rust echter weer terug op twee. De Ligt kreeg alle ruimte om mee op te komen en van grote afstand schoot hij de bal schitterend in de verre hoek.

Toen direct na rust de 4-1 volgde omdat ADO Den Haag treuzelde in het eigen strafschopgebied en Donny van de Beek hierdoor kon profiteren was het duel definitief gespeeld. Ajax kreeg nog meer de ruimte om te aanvallen en kreeg kans op kans. Uiteindelijk zou er nog maar één treffer volgen toen in de slotfase invaller Kasper Dolberg wist te scoren.

Een ander mooi moment tijdens de wedstrijd was een paar minuten daarvoor al gebeurd toen Daley Sinkgraven als invaller in de ploeg kwam. Voor de middenvelder waren het zijn eerste minuten sinds oktober vorig jaar toen hij geblesseerde raakte tegen NAC Breda. Een luid applaus voor hem was het gevolg.