Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Als je een speelronde voor het einde al door bent is dat genieten natuurlijk'

27 november 2018 21:27

In gesprek met Veronica gaf Matthijs de Ligt na afloop aan 'heel blij' te zijn dat Ajax al zeker was van overwintering in de Champions League. "Je werkt het hele seizoen naar Champions League toe denk ik en als je dan een speelronde voor het einde al door bent is dat genieten natuurlijk", aldus De Ligt. "We overstijgen onszelf. Dat we beter spelen dan we denken. Als je na vijf wedstrijden al elf punten hebt in deze poule kun je gewoon zeggen dat je het heel goed gedaan hebt."

De aanvoerder van Ajax was echter niet te spreken over het gedrag van de supporters. "Tijdens de wedstrijd niks te klagen over onze supporters, geweldig gedaan. Gesteund en ons naar voren geroepen", zo gaf hij aan. "Maar wat voor de wedstrijd gebeurt kan natuurlijk niet. Er moet natuurlijk gevochten worden, maar dat moet door ons op het veld gebeuren en niet buiten de vakken of door de supporters. Daarmee pakken ze niet alleen zichzelf, maar ook ons. Wij gaan dan toch anders die wedstrijd in, met het idee van 'wat doen ze nou?'. Tijdens de wedstrijd geweldig, maar daar buiten moeten ze voor een klasse club als Ajax niet doen."

Wat er voor de wedstrijd gebeurde had ook zeker invloed op de ploeg. "We zijn een hele jonge groep. Natuurlijk zitten er ook ervaren gasten bij, maar er zitten ook jongens bij die dit voor het eerst mee maken", zei hij daarover. "Hoe reageer je daar op? Ik denk dat we daar vandaag uitstekend op gereageerd hebben, maar dat kan ook anders zijn. Vandaag is het goed gekomen, maar hopelijk gebeurt het niet nog een keer."

De Ligt had verder geen last meer van zijn hoofd na zijn keiharde botsing met Dmytro Chygrynskiy. "Het gaat goed. We hebben gewonnen, dus dan is het altijd goed", aldus de verdediger. "Ik sprong hoog en kwam tegen zijn hoofd aan. Maar volgens mij had hij er iets meer last van dan ik."




Tags

botsing chygrynskiy dmytro klagen overstijgen reageer vakken veronica

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal