Transparent
Inloggen
Sluiten

Maximilian Wöber: 'Ik speel niet alles dit seizoen, maar ben wel goed in vorm'

27 november 2018 07:03

Maximilian Wöber lijkt zich weer op te kunnen maken voor een basisplaats nu Nicolás Tagliafico wegens een schorsing ontbreekt tegen AEK Athene. Dit seizoen is hij vooralsnog wel veroordeeld tot een reserverol. "Het is iets moeilijker om er in grote wedstrijden te staan als je geen ritme hebt. Maar gelukkig heb ik tijdens de interlandbreak voor Oostenrijk onder 21 gespeeld en ik heb minuten gemaakt in de beker", aldus Wöber in gesprek met De Telegraaf. "Voor FC Bayern München-uit was het veel lastiger, omdat die basisplaats als een grote verrassing kwam en ik daarvoor echt alleen maar wissel zat."

In München speelde Wöber echter een uitstekende wedstrijd. "Misschien was het wel mijn beste wedstrijd ooit voor Ajax. Ik twijfel, want over de uitwedstrijd bij Feyenoord, vorig seizoen, was ik ook tevreden", zo geeft hij aan. "Ik houd me er voor de wedstrijd tegen AEK aan vast dat ik dit seizoen niet alles speel, maar wel goed in vorm ben. De duels met AZ-thuis en SC Heerenveen-uit hielden we de nul, deden we het als team goed en draaide ik moeiteloos mee."

Voor Wöber is aanvoerder Matthijs de Ligt een voorbeeld. "Een verdediger moet niet alleen defensief heel betrouwbaar, maar ook een leider zijn. Ik moet doen wat Matthijs elke week laat zien", zegt hij daarover. "Dat is niet makkelijk als reserve, maar dan moet ik mijn progressie op het trainingsveld tonen en als ik een kans krijg, zoals in Kiev, München of nu Athene. Ik heb het wel in me, want anders was ik vast niet de aanvoerder geweest in alle nationale jeugdteams van Oostenrijk."

Op welke positie hij wordt opgesteld, maakt de Oostenrijkers niet veel uit. "Tegen Dinamo Kiev ging het goed als linksback, maar bij Bayern München ging het nog beter als linker centrale verdediger. Dat is ook mijn beste positie. Ik speel echter waar de trainer en het team me nodig hebben", aldus Wöber. "Dat zou in geval van nood ooit ook defensief op het middenveld kunnen zijn. Maar waar ik ook sta: de agressie moet er vanaf spatten en de tegenstander moet het gevoel krijgen dat er dit keer niks te halen valt."




Tags

wober maximilian aek bayern kiev oostenrijk agressie dinamo feyenoord heerenveen moeiteloos spatten tagliafico telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht