Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'We moesten gewoon een goed resultaat boeken'

25 november 2018 01:00

In gesprek met Fox Sports was Matthijs de Ligt het eens dat het in de eerste helft moeilijk spelen was. "De helft van de tegenstander was aardig vol. Het was moeilijk om er doorheen te komen", aldus De Ligt. "Je weet dat ze heel compact spelen en moet je er voor zorgen dat je de bal rond laat gaan, zodat ze het in de tweede helft moeilijk kunnen belopen en ik denk dat je dat ook wel gezien hebt."

Na de 0-2 was de wedstrijd beslist. "Ja, maar we moesten wel op zoek blijven gaan naar de 0-3 en 0-4. Uiteindelijk maak je nog die 0-3 en dat is lekker met het oog op PSV. Maar toen had je wel het idee dat het richting een overwinning ging", zo gaf hij aan. "Het was een hele mooie goal van Labyad. Hij heeft ook niet heel veel gespeeld, dus dan is het leuk als iemand als Zakaria invalt en dan zo de 0-2 maakt, wat ook belangrijk is voor het team. Dus dat is alleen maar top."

Tijdens de wedstrijd werd er geen rekening gehouden met de uitwedstrijd tegen AEK Athene van aanstaande dinsdag. "Nee, niet per se eigenlijk. Het was puur op NAC gericht en we moesten gewoon een goed resultaat boeken", zei hij daarover. "We staan vijf punten achter op PSV, dus je moet winnen hier en het liefst met zo groot mogelijke cijfers. Dus ik denk niet dat dat er in de groep in sloop."




Tags

aek belopen compact fox invalt labyad nac sloop

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao forbs henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sanchez sevic sosa spelmomenten steijn sutalo transferbeleid