Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax ook te sterk voor NAC Breda en verhoogt druk op PSV

24 november 2018 20:24

Ajax heeft ook de uitwedstrijd tegen NAC Breda weten te winnen. De ploeg van Erik ten Hag was met 0-3 te sterk. Dankzij een eigen goal kwam Ajax voor rust op voorsprong, terwijl na rust invallers Zakaria Labyad en Klaas Jan Huntelaar tot scoren kwamen.

Ajax stond vanaf de eerste minuut bijna letterlijk tegenover een muur van NAC Breda. De thuisploeg trok zich massaal terug en had zich voorgenomen om te voorkomen dat Ajax tot scoren kon komen. De ploeg van Erik ten Hag probeerde er alles aan te doen om tot kansen te komen, maar in de eerste helft wist het geen enkele keer op doel te schieten.

Het duel leek dan ook af te stevenen op een 0-0 ruststand en dat zou gezien het spelbeeld ook verdiend zijn. Dat veranderde echter vlak voor rust bij een hoekschop van Lasse Schöne. De door Ajax verhuurde Benjamin van Leer tastte mis, waardoor de bal tegen verdediger Mashart kwam en zo in het doel rolde.

Direct na rust kwam Zakaria Labyad in de ploeg voor de geblesseerd geraakte Donny van de Beek. Al snel kon de Marokkaanse middenvelder zijn armen in de lucht steken. Een voorzet van Frenkie de Jong werd door David Neres teruggekopt op Labyad en hij schoot in een keer met een schitterende volley de 0-2 in de verre hoek.

Ajax leek het duel daarmee al beslist te hebben. Zelf kreeg het nog enkele kansjes, terwijl ook NAC een paar keer gevaarlijk voor het doel van André Onana kwam. De Amsterdammers leken met oog op de zware weken die nog gaan komen het duel rustig uit te willen spelen. In blessuretijd volgde bovendien ook nog de 0-3 toen de ingevallen Klaas Jan Huntelaar een voorzet van Nicolás Tagliafico promoveerde tot doelpunt. Ajax speelde geen grootse wedstrijd, maar wist wel probleemloos in Breda de overwinning mee terug te nemen naar Amsterdam.




Tags

nac labyad hag huntelaar beek benjamin grootse jong kansjes lucht mashart muur neres onana schone spelbeeld tagliafico tastte teruggekopt voorgenomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa sutalo zucht