Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax ook te sterk voor NAC Breda en verhoogt druk op PSV

24 november 2018 17:12

Ajax heeft ook de uitwedstrijd tegen NAC Breda weten te winnen. De ploeg van Erik ten Hag was met 0-3 te sterk. Dankzij een eigen goal kwam Ajax voor rust op voorsprong, terwijl na rust invallers Zakaria Labyad en Klaas Jan Huntelaar tot scoren kwamen.

Ajax stond vanaf de eerste minuut bijna letterlijk tegenover een muur van NAC Breda. De thuisploeg trok zich massaal terug en had zich voorgenomen om te voorkomen dat Ajax tot scoren kon komen. De ploeg van Erik ten Hag probeerde er alles aan te doen om tot kansen te komen, maar in de eerste helft wist het geen enkele keer op doel te schieten.

Het duel leek dan ook af te stevenen op een 0-0 ruststand en dat zou gezien het spelbeeld ook verdiend zijn. Dat veranderde echter vlak voor rust bij een hoekschop van Lasse Schöne. De door Ajax verhuurde Benjamin van Leer tastte mis, waardoor de bal tegen verdediger Mashart kwam en zo in het doel rolde.

Direct na rust kwam Zakaria Labyad in de ploeg voor de geblesseerd geraakte Donny van de Beek. Al snel kon de Marokkaanse middenvelder zijn armen in de lucht steken. Een voorzet van Frenkie de Jong werd door David Neres teruggekopt op Labyad en hij schoot in een keer met een schitterende volley de 0-2 in de verre hoek.

Ajax leek het duel daarmee al beslist te hebben. Zelf kreeg het nog enkele kansjes, terwijl ook NAC een paar keer gevaarlijk voor het doel van André Onana kwam. De Amsterdammers leken met oog op de zware weken die nog gaan komen het duel rustig uit te willen spelen. In blessuretijd volgde bovendien ook nog de 0-3 toen de ingevallen Klaas Jan Huntelaar een voorzet van Nicolás Tagliafico promoveerde tot doelpunt. Ajax speelde geen grootse wedstrijd, maar wist wel probleemloos in Breda de overwinning mee terug te nemen naar Amsterdam.




Tags

nac labyad hag huntelaar beek benjamin grootse jong kansjes lucht mashart muur neres onana schone spelbeeld tagliafico tastte teruggekopt voorgenomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Voorlopig erg langzaam, onnauwkeurig , slordig en ondanks veldoverwicht geen enkele kans gecreeerd. Te veel breien ook. Om zo'n stug verdedigend NAC zul je toch met snellere balwisselingen zien te bestrijden. Het is veel te voorspelbaar en zonder inspiratie.
+1/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Ordinaire schopploeg dat NAC. Hopelijk degraderen ze. Dat ze zich zo terugtrekken heb ik begrip voor, je gaat tegen Ajax geen open huis houden. Maar dat je dan zo gaat lopen schoppen uit frustratie en dan ook nog als Eredivisieclub wil meeprofiteren van de Europese inkomsten, mag je lekker naar de klote.

Vond de wedstrijd overigens zeer matig, baltempo was te laag en je zag ook dat er nauwelijks risicovolle ballen werden gegeven, iets wat Ziyech dus iedere wedstrijd wel doet, waardoor er vandaag weinig kansen ontstaan. Tweede helft zat er meer beweging in de ploeg met de komst van Labyad. De meer dan terechte 0-3 had schriftelijk afgedaan kunnen worden, hadden onze spelers extra rust. ;)


-Ben wel blij met de mogelijkheid je bericht te wijzigen. Door iets in beschonken toestand te posten kan je wat woorden enz. over 't hoofd zien. XD
+3/-1

Ro Van O (geschorst)
5 jaar geleden
Verhoogde druk op PSV. Nou, dat hebben ze gevoeld in Eindhoven. OK, je moet toch wat zeggen
+1/-0

5 jaar geleden
Wat een schijtploeg dat NAC. Schoppen om te schoppen. Snel degraderen met die handel.
+1/-1

5 jaar geleden
Voordeel van deze wedstrijd is weer wat wedstrijdritme opdoen.
Is wel nodig met dit team wat wel of niet met Ziyech niet overloopt van gogme.
Het is nog steeds geen team dat op kwaliteit een wedstrijd kan winnen zelfs niet tegen teams in de eredivisie. Die verloren wedstrijd tegen PSV zegt veel meer over de werkelijke kwaliteiten van Ajax dan die niemendalletjes tegen de rest. Het is tekenend dat Ajax eigenlijk geen spits meer nodig heeft alleen maar middenvelders met een goede vrije trap,Schöne of een goed schot Ziyech of blunders en van richting veranderde ballen, scheidsrechterlijke dwalingen, dosis geluk om tot scoren te komen.
+1/-3

 
5 jaar geleden
De overige 24 wedstrijden waarin we ongeslagen zijn zeggen inderdaad niks. Zitten maar 10 Europese duels, waaronder die tegen Bayern en Benfica, tussen. Allemaal nietszeggend, want de wedstrijd tegen PSV, een wedstrijd waar we tactisch gewoon verkeerd stonden, 3 flut goals tegen krijgen, zegt inderdaad alles...

Slaap lekker.
+3/-0

 
5 jaar geleden
Heel juist opgemerkt sOlidus.
Hetzelfde geldt uiteraard ook voor het puntverlies tegen Heracles, wat te wijten was aan een tactische blunder van ten Hag.
+2/-0

5 jaar geleden
Dit artikel geeft precies weer wat er gebeurd is, maar hoezo verhoogd Ajax nu de druk op psv?
Volgens mij veranderd er namelijk niets aan de stand.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Toen Ajax gewonnen had (en dit artikel geplaatst werd) moest PSV nog spelen.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Dat kan best wel zijn, maar denk niet dat ze bij psv erg wakker liggen van het feit dat Ajax zijn wedstrijd weer gewonnen heeft. Psv zit in een dusdanige flow dat het zelfvertrouwen enorm groot is, en je daarom echt niet onder druk komt te staan hoor met 5 punten voorsprong.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Mee eens hoor, maar zo noemen ze dat nou eenmaal, omdat het op dat moment nog maar 2 punten voorsprong was.
+1/-0

5 jaar geleden
De Ajax fans waarvan ik er 1 ben zijn van mening dat Ajax niet alleen moet winnen, maar ook nog iedere wedstrijd de sterren van het dak spelen. Dat het spel soms te wensen overlaat moeten wij op te koop toe nemen. Psv had eigenlijk tegen Nac geen recht op 3 punten maar daar malen de fans uit Eindhoven niet om. En nogmaals zonder Zyech gaat het ook.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal