Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax door UEFA bestraft met hoge boetes

23 november 2018 19:11 - Ajax.nl

Ajax heeft van de UEFA hoge boetes gekregen naar aanleiding van wangedrag tijdens beide wedstrijden tegen Benfica, zo heeft de club zelf bekend gemaakt. De club kreeg voor de thuiswedstrijd tegen de Portugezen een boete van in totaal € 33.000. Dit is € 18.000 voor het blokkeren van trappen en € 15.000 vanwege het gooien van voorwerpen.

Voor de uitwedstrijd in Portugal heeft Ajax een boete gekregen van € 30.000 en een voorwaardelijke uitwedstrijd zonder publiek. Dit met een proeftijd van een jaar. Bovendien moet Ajax ook € 8.000 betalen aan Benfica vanwege een schadevergoeding.

Mocht er in een volgende wedstrijd wederom sprake zijn van wangedrag wordt de voorwaardelijke straf omgezet in een definitieve straf en moet Ajax een uitwedstrijd zonder publiek spelen.

Ajax heeft dit seizoen al in totaal € 135.000 aan boetes gekregen, waarvan € 10.000 uit de Nederlandse competitie. Momenteel loopt er nog een onderzoek naar vuurwerk tijdens Ajax - Feyenoord.

Meer op Ajax.nl




Tags

uefa benfica wangedrag feyenoord portugal proeftijd schadevergoeding vuurwerk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden (gewijzigd)
We hebben de beste uitsupporters van Europa, de manier hoe onze jongens zich laten horen in uitwedstrijden is geweldig. Alleen jammer dat er dan mensen tussen zitten die enkel uit zijn op rellen en zo de club alleen maar benadelen. Hopelijk worden de verantwoordelijken 1 voor 1 uitgepikt, draaien ze op voor de financiële schade en krijgen ze levenslange stadionverboden, want wat zij doen heeft niks met voetbal te maken.

Hier mist er trouwens een nulletje: Bovendien moet ajax ook €8.00 betalen aan Benfica...
+3/-1

Die 8 euro zou ik maar snel aftikken! ;) Jammer dat het allemaal toch elke keer weer met boetes gepaard moet gaan. De support is geweldig.
+1/-0

5 jaar geleden
Is het nou echt zo moeilijk om de daders te vinden en ze een hoge straf te geven???
+1/-0

5 jaar geleden
En toch blijf ik het vreemd vinden die boetes,want onze uit fans worde vaak uitgedaagd. Als Ajax goed presteert in den vreemde dan kan je de klok er op gelijk zetten dat er een boete aan zit te komen. Jammer maar heaas.
+1/-0

5 jaar geleden
Echt belachelijk gewoon dat bepaalde mensen zich niet normaal kunnen gedragen.
@roodenwit Jij zegt dat als onze supporters worden uitgedaagd, ze dan maar de boel moeten slopen? Beetje onvolwassen reactie dan he. Come on! Grow up!
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal