Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Frenkie de Jong is zo enorm bepalend dat de ploeg hem eigenlijk altijd zoekt'

19 november 2018 08:04 - Algemeen Dagblad

Volgens Willem van Hanegem is het grotendeels aan Frenkie de Jong te danken dat Oranje nu zo goed draait. "Die is zo enorm bepalend dat de ploeg hem eigenlijk altijd zoekt", aldus de voormalig international in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Dat kan voorspelbaar worden en tegenstanders gaan zich daarop instellen. De Fransen kozen er op een gegeven moment voor om N'Golo Kanté tegenover De Jong te zetten. En toen vond ik dat Oranje gevarieerder ging spelen, het ging over veel meer schijven en we waren nog moeilijker te bespelen."

Van Hanegem gaat verder: "Er komen in de toekomst ook interlands dat De Jong er een keer niet bij is. Dan moeten we ook verder kunnen en zo'n tweede helft brengt ons weer verder. Ik vond het mooi om te zien hoe wij Frankrijk bespeelden. Maar eerlijk is eerlijk, die Fransen speelden zonder inspiratie. Twee kansjes tegen Oranje, dat kregen Luxemburg en Wit-Rusland recent ook voor elkaar, toch?"

Meer op Algemeen Dagblad




Tags

jong hanegem oranje bespeelden column danken frankrijk gevarieerder golo inspiratie kansjes kante kozen luxemburg rusland schijven voorspelbaar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Ik krijg iedere keer kippenvel als ik hem zie spelen!!! Wat Willem zegt is de waarheid die als en paal boven water staat.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal